kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tereyağından kıl çeker gibi toksinleri dışlayın!

20.07.2008
Kendinizi formda, sağlıklı hatta bir tüy kadar hafiflemiş hissetmek için sadece 30 günlük bir detoks kampına girmeye ne dersiniz? Gözünüz korkmasın, çünkü bu programla, tıpkı tereyağından kıl çeker gibi toksinlerinizden kurtulacaksınız!..
Yaz sıcaklarıyla boğuşurken bir yandan da vücudunuzu toksinlerden arındırmak ister misiniz? 'Detoks' denince tüyleriniz diken diken olsa bile, Hülya dergisi tarafından hazırlanan '30 günlük detoks programı' sizi mutlu edecek. Vücudunuza giren toksinlerin, belli bir süre sonra dengenizi bozup, enerji kaybına yol açtığı gerçeğinden yola çıkarak; beslenme düzeninizde ve günlük yaşantınızda minik değişimler ile bedeninize sıkı bir yaz temizliği yapabilirsiniz.

ERKENDEN UYANIN
İşte size ilk hafta için uygulamanız gereken programın ince ayrıntıları:

* 07.00: Uyanınca, sıkılmış limon ya da limon suyu eklenmiş bir bardak ılık su için. Bu vücudunuz için iyi bir başlangıç olacaktır. Cildinize kuru bir cilt fırçasıyla masaj yaparak kan dolaşımınızı hızlandırın. Banyo yapın ya da duş alın ve tekrar kendinize masaj yapın.

* 08.00: Kuru kayısı, susam, ayçiçeği ve koyun sütü yoğurdundan yapılmış müsli yiyerek güne başlayın.

* 09.00: Yüzünüze bakım uygulayın. Düzenli nefes alma egzersizleri yapın ve kendinize mutlaka dinlenme zamanı yaratın.

* 13.00: Öğle yemeğinde salatanızı yiyin.

MASAJSIZ OLMAZ!
* 14.00: Bir süre dinlenin, müzik dinleyin, televizyon seyredin, yürüyüşe çıkın. Önce yavaş tempoda başladığınız yürüyüşün hızını artırın ve sonra tekrar yavaşlayın. Her biri için en az 35 dakika ayırın.

* 16.00: Akşam yemeğinden önce kendinizi ayak masajıyla şımartın. İki elinizi açık şekilde topuklarınıza yerleştirin ve sonra uzun düz hareketlerle dizlerinize kadar ovun. Birkaç kez tekrarladıktan sonra baldırlarınıza dairesel hareketlerle hafifçe bastırarak masaj yapın. Biraz müzik dinleyerek rahatlayın. Bir bardak meyve suyu ile bitki çayı için.

* 18.00: Büyük bir tabağa haşlanmış sebze hazırlayın. Taze bitkiler, kuruyemiş ve çekirdeklerle tatlandırın. Yavaş yiyin ve uzun süre çiğneyin.

* 19.00: Sessiz bir odada oturun ve kendinizi keyifli, pozitif düşüncelere odaklayın.

FARKI FARK EDİN

* 20.00: Hoş bir aromaterapi banyosu yapın. Ilık, dinlendirici olan banyonuzu mumlarla aydınlatın ve sevdiğiniz müzikleri dinleyin. Nefesinizi düzenlerken kan dolaşımınızın hızlandığını ve gerginliğinizin azaldığını hissedeceksiniz. Geceliğinizi giyip bitki çayı için.

UNUTMAYIN:
Üçüncü gün cildinize peeling uygulayın. Beşinci gün İngiliz tuzu banyosu yapın. Altıncı gün sıkıldığınızı hissedebilirsiniz. Bu yüzden ekstra aktivitelerle motivasyonunuzu artırın.

SONUÇ:
İlk haftanın sonunda daha dinç olacaksınız. Cildiniz canlılık kazanacak. Sırtınızda sivilceler oluşabilir; bu toksinlerden kurtulduğunuzun bir işaretidir. Egzersizler sayesinde kendinizi formda ve güzel hissedeceksiniz.
Haberin fotoğrafları