kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Papa ikinci kez 'utanç ve acı içindeyim' dedi

DIŞ HABERLER
Papa, rahiplerin karıştığı cinsel suçlar için konuştu: "Tacize uğrayanların çektiği acılardan derin üzüntü duyuyor ve aynı acıyı paylaşıyorum"..
Nisan ayında ABD'ye yaptığı ziyarette olduğu gibi Papa 16'ncı Benediktus, Avustralya'da da rahiplerin cinsel tacizinden dolayı ikinci kez 'özür' diledi. Sydney kentinde konuşan 81 yaşındaki Papa, Katolik Kilisesi rahiplerinin karıştığı cinsel suçlardan dolayı büyük 'utanç ve acı' duyduğunu dile getirdi. Avustralyalı piskoposlar ve papaz okulu öğrencileri önünde konuşan Papa, "Cinsel tacize uğrayanların çektiği acılardan derin üzüntü duyuyor ve onlarla aynı acıyı paylaşıyorum. Bu kötülüğü yapanların adalete teslim edilmesi gerekir. Çünkü onlar Kilise'nin güvenine ihanet etti. Büyük acılara yol açtılar. Kilise'nin şahitliğine zarar verdiler" diye konuştu. Bu konuda kamuoyuna ilk kez seslenen Papa, ABD'de taciz kurbanlarını gizlice kabul edip görüşmüştü.

'AÇIKLAMA YETERSİZ'
Ancak, tacize uğrayanları ve ailelerini savunan Broken Rites hareketi açıklamayı yetersiz buldu. Hareketin sözcüsü Mac Isaac, "Özürler bir başlangıç olabilir ancak daha fazlasını görmek istiyoruz" dedi. Katolik yetkililer tarafından kurbanlara doğru davranılmasını ve onların bir kez daha istismar edilmemelerini istedi.