kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kosova'da yüzlerce kişiyi kene ısırdı

Yeni Haber
Kosova'da havaların ısınmasıyla birlikte piknik alanlarına akın eden kene ısırması nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

Kenelerin ölümcül Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan virüsleri yayması, yüzlerce kişiyi hastanelere başvurmaya sevk etti.

Sağlık yetkilileri, başkent Priştine yakınlarındaki Malişevo bölgesinde yaz mevsiminin başlamasından bu yana 770 kişinin kene ısırması nedeniyle hastaneye başvurduğunu açıkladı. Bu kişilerden 25'i ise Priştine Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yetkililer kenelerin özellikle nemli yerlerde yoğunlukta bulunduğuna dikkat çekerek, dere ve göl kenarlarından uzak durulması uyarısını yapıyor.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'de de kene ısırması vakalarında artış görülüyor. Prizren Devlet Hastanesi'nden Dr. Nurişa Hulay, geçtiğimiz yıl bu nedenle bine yakın kişinin hastaneye başvurduğunu, durumu şüpheli görülenleri Priştine'ye sevk ettiklerini söyledi. Son iki ayda kene ısırması şikâyetiyle gelenlerin sayısında artış gözlendiğini ifade eden Hulay, bölgede KKKA virüsüne rastlanmadığını dile getirdi.

Ev hanımı Bahar Kazaz'ın üç buçuk yaşındaki oğlu İshak Can da kene tarafından hem başından hem bacağından ısırılmış. Oğlu için çok endişelendiğini belirten Kazaz, İshak Can'ın serum bağlanmasının ardından taburcu edildiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl kenenin ısırdığı bin 500 kişinin hastanelere başvurduğu Kosova'da KKKA nedeniyle ölümler de görülmüştü.

(CİHAN)