kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hacer GEMİCİ
Enerji Hattı

Kayıp marker'dan Simsar Operasyonu'na uzanan yol!

Hafta içinde yaklaşık 1.5 yıl önce kaybolan 103 litrelik ulusal marker'ın ilginç hikayesini yazmıştık. Sektörün akaryakıt dağıtım oyuncularından Yuropet'in Mersin'deki antrepolarına yapılan baskın sonucu depolarda petrol yerine su bulunmuş ve akaryakıt kaçakçılığı soruşturması başlatılmıştı.
Bu sırada devreye giren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 12 milyon litre petrolü 'legal' hale getirecek 103 litre marker'ın Yuropet'te bulunması gerektiğini ifade edince marker aranmış, taranmış yaklaşık 1.5 yıl boyunca da bulunamamıştı. İşte söz konusu marker aradan geçen onca süre sonunda 'şirketin kasasında' çıktı. Bu haberin ardından Yuropet'in sahibi Ali Koçak aradı. Yurt dışında olduğunu belirten Koçak, kayıp marker'ı Emniyet'in bulmadığını kendisinin teslim ettiğini öne sürdü. 'Peki bunca aydır emniyetin elinde olan kasaya bakmak neden kimsenin aklına gelmedi? Siz neden marker'ın yerini bildirmediniz?' sorularımıza Koçak, "Bu 5 tonluk bir kasa, daha önce birkaç kez açmak için uğraşmışlar, ancak açamamışlar. Bizim de şirkete girişimiz yasaktı. Sonunda savcılık kararı ile kasayı açtırdık ve tutanakla markerleri teslim ettik" yanıtını verdi.
Ardından da korkunç bir iddia ortaya attı. Kamu ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiası ile Ankara polisi tarafından başlatılan Simsar Operasyonu'na işaret eden Koçak, "Bu operasyonu nedeniyle halen içeride tutuklu bulunan bazı kişiler benden bir bakan adına 700 bin dolar rüşvet istedi. Rüşveti vermediğim için bunlar başıma geldi. Marker'ın bulunduğu kasada cd ve kamera görüntüleri de vardı, onların hepsini hukukçularımız Simsar Operasyonu'nu yürüten savcıya verdi" dedi . Baştan da altını çizdiğim gibi bu bir iddia. Gerçek mi, değil mi bilmek mümkün değil. Yargı sürecini bekleyip görmekte yarar var.