kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon soruşturması protesto edildi

Yeni Haber
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından bazı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Kadıköy'de düzenlenen ''Atatürk ve Demokrasi Mitingi''nde, ''Ergenekon'' soruşturması protesto edildi.

Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşan ADD Genel Başkan Yardımcısı Sina Akşin, ''Ergenekon soruşturması ile Atatürkçülerin baskı altına alınmaya çalışıldığını'' öne sürdü.

''Bu yolla Atatürkçü Düşünce Derneğine darbe indirdiklerine inananlar olduğunu, ancak onların çok yanıldığını'' ifade eden Akşin, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'a ''büyük haksızlık yapıldığını ve bunu yapanların bir gün mutlaka mahcup düşeceklerini'' söyledi. Akşin, ADD'nin kurucu genel başkanı olan Muammer Aksoy öldürüldüğü zaman da olduğu gibi şimdi de derneğin ve kendilerinin ayakta olduğunu kaydetti.

Türkiye Gençlik Birliği Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan da ''Ergenekon'' soruşturmasının ''Cumhuriyetin devrimlerine sahip çıkanlara karşı yapıldığını'' öne sürdü. ''Ergenekon'' operasyonunu yapanların kaldırdıkları taşın altında kalacağını savunan Türkkan, ''Bu operasyon içi kof, ABD patentli bir operasyondur. Ergenekon operasyonu çökmüştür'' dedi.

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Hüseyin Özbek ise Türkiye'de ''milli, ulusal olmanın suç sayıldığı bir dönemin yaşandığını'' öne sürerek, ulus
devletin yanında olanların bir kısmının ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında şu anda cezaevlerinde bulunduğu görüşünü savundu.''Yurtsever Hareket Sözcüsü'' Bedri Baykam da Türkiye'nin tarihi bir sınavdan geçtiğini vurgulayarak, bu sınavın sonucunda herkesin hak ettiği yeri bulacağını söyledi. Baykam, Atatürkçülüğü savunanlara ''darbeci'' denilen bir dönem yaşandığını, ''ulusalcı terör'' diye bir kavram yaratılmaya çalışıldığını iddia etti.

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı da Türkiye'de Atatürk'ü gözden düşürmek için çeşitli yollara başvurulduğunu
savunarak, asıl hedefin Mustafa Kemal Atatürk'ü tarihten silmek olduğunu iddia etti.Mitingde, konuşmaların ardından Faruk Demir tarafından konser verildi.Katılımcıların Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdıkları mitingde, ayrıca ADD Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Habib Yıldırım tarafından ''Gençliğin Atatürk'e Cevabı'' okundu.Miting, ''Onuncu Yıl Marşı''nın hep birlikte okunmasının ardından sona erdi.

AA