kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: TSK'ya hukuk dışı saldırılara sıcak bakmayız

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hukuk dışı saldırılara sıcak bakmayacaklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşmesinden sonra düzenlediği ortak basın toplantısında Genelkurmay Başkanlığı'nın dün yaptığı açıklamaya ilişkin bir soruyu yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin Genelkurmay'ın açıklamada, "TSK'ya hukuk dışı saldırılar yapıldığı ve bu konuda Türk milletinin de yasal ve demokratik tepki göstermesi beklentisinin" dile getirildiğini anımsatması üzerine şunları söyledi :

"Silahlı Kuvvetlerimize karşı hiçbir zaman hukuk dışı bir eylemin içinde olmayı Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir vatandaşı, ferdi kabullenmez. Hiç bir kurumu da kabullenmez. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir anayasal kurumuna da hukuk dışı saldırıda bulunmayı hiçbir vatandaş kabullenmez. Silahlı Kuvvetlere karşı hukuk dışı saldırılara hiçbir zaman sıcak bakmamız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir vatandaşının da sıcak bakması inanıyorum ki mümkün değildir."

(ANKA)