kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öldürülen annesinin başında 36 saat bekledi

Yeni Haber
Tokat'ın Erbaa ilçesinde, 64 yaşındaki bir kişinin, mantar toplamak için ormanlık araziye götürdüğü akrabası genç bir kadını bilezikleri için odunla vurarak öldürdüğü iddia edildi. Kadının 8 yaşındaki çocuğunu da darbettiği ve öldüğünü sanarak arazide anne ile oğlunun üzerlerini örttüğü öne sürülen zanlı, ölü numarası yapıp annesinin yanında yaklaşık 36 saat bekledikten sonra yaralı halde ilçeye gelen çocuğun ifadesi üzerine gözaltına alındı.

Erbaa ilçesinde 64 yaşındaki Ziyaettin E, ilçe merkezinde yaşayan ve eşi İstanbul'da çalıştığı öğrenilen akrabası Fatma Ş. (37) ile 8 yaşındaki oğlu Ali Ş'yi mantar toplamak için ilçeye bağlı Zoğallıçukur köyü yakınlarındaki Atalması mevkisine götürdü.

Burada anne ve oğlu ile birlikte ormanlık arazide mantar toplayan Ziyaettin E'nin bir süre sonra odunla genç kadın ve oğlunu darbetmeye başladığı öne sürüldü.

Vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı darbeler sonucu genç kadın olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan oğlu Ali Ş. ise ölü numarası yaparak, ses çıkarmadan yere uzandı.

Anne ile oğlunun öldüğünü düşünen zanlı Ziyaettin E'nin genç kadının kolundaki bilezikleri aldıktan sonra, ikisinin üzerlerini çalı ve malzemelerle örterek olay yerinden uzaklaştığı iddia edildi.

Başından ve kulağından aldığı darbelerle yaralanan küçük çocuğun ölen annesinin yanında yaklaşık 36 saat beklediği kaydedildi.Daha sonra, araziden ayrılan ve yola çıkmayı başaran Ali Ş'nin bir araca binerek ilçe merkezine geldiği ve durumu güvenlik güçlerine bildirdiği kaydedildi.

Bunun üzerine çocuğun söylediği araziye giden jandarma ekipleri, genç kadının cesedi ile suç aletleri kanlı taş ve odun parçalarını burada
bulduğu belirtildi.

Soruşturma başlatan ekipler daha önceden de sabıkası bulunduğu öğrenilen Ziyaettin E'yi ilçe merkezinde gözaltına aldı. Zanlıyla birlikte ölen kadından çaldığı anlaşılan bileziklerin de bulunduğu bildirildi.Zanlı jandarmadaki sorgu ve işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece
tutuklandı.

Ölen Fatma Ş. ise yapılan otopsinin ardından Zoğallıçukur köyünde toprağa verildi.Ölü numarası yaparak cinayeti ortaya çıkaran oğlu Ali Ş'nin İstanbul'dan gelen babasına teslim edildiği bildirildi.

AA