kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
II’nci Elizabeth

Prens şal parasını 1 ay sonra gönderdi

Serpil UYGUN ANKARA
Prens Philip, Ankara'da eşi Kraliçe Elizabeth için yaverine aldırdığı dört şalın 187 sterlinlik ücretini, bir ay sonra çekle gönderdi..
İngiltere Kraliçesi II'nci Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Prens Philip, 37 yıl sonra geçen mayıs ayında Türkiye'ye yaptıkları resmi ziyaretten borçlu döndü. Türkiye'de kaldıkları süre içinde Ankara, Bursa ve İstanbul'u görme fırsatı bulan Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip, bu şehirlerde bol bol alışveriş yaptı. Kraliçe'ye sürpriz yapmak isteyen Prens Philip, Ankara'da kaldıkları otelin mağazasından hediye alması için yaverine emir verdi. Ancak ücretini vermeyi unutarak İngiltere'ye döndü.

HAVALE İÇİN BEKLİYOR
Parasını alamayan mağaza yetkilisi Erdem Hürol, durumu otel yönetimine, otel de İngiltere Büyükelçiliği'ne bildirdi. Büyükelçilik de olayı İngiltere'ye aktardı. Kraliçe ve Dük, ülkelerine döndükten bir ay sonra mağazaya, Prens Philip imzalı içinde 187.28 sterlin bulunan mektup ulaştı. Çeki alan Hürol, parayı tahsil edebilmek için bankalara müracaat etti. Ancak çekin yabancı olması nedeniyle bir ay beklemesi gerektiğini öğrendi. Üstelik, çek karşılığını alabilmesi için 100 YTL masraf ödemesi gerektiğini öğrendi. Hürol şimdi elçiliğin parayı nakit olarak göndermesini bekliyor.
Haberin fotoğrafları