kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yapılan analizde Melen suyunda normal şartların 5 kat üzerinde koli basili miktarı çıktığı saptandı.

Düzce'nin atığı Melen'e oradan da eve, iddiası

Erhan ÖZTÜRK
İstanbul'a su çözümü olarak sunulan Melen'le ilgili CHP İstanbul İl Başkanı, "Suya Düzce'nin kanalizasyonu karışıyor" dedi..
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Melen suyuna Düzce'nin kanalizasyonu ve sanayi atıkları karışıyor" dedi. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekin, geçen hafta Melen Çayı'nda inceleme yaptıklarını anlattı. Tekin, "İnceleme sonucunda gördük ki Melen suyuna Düzce'nin kanalizasyonu ve sanayi atıkları karışıyor, havzada herhangi bir koruma bandı yok" dedi. Melen Çayı'nın İstanbul'a pompalanmadan önce depolandığı Uğurluköy'deki yerden numune aldıklarını dile getiren Tekin, "Analiz sonucunda 1000 ölçüsünde koli basili çıktı. Normal şartlarda 200 koli basili olan yerlerde denize girmek bile tehlikeli" dedi. Tekin, "Her su arıtılabilir, ama suyun kirlenmemesi gerekir" dedi.

TOPBAŞ: SUDA PROBLEM YOK
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ'nin dünyanın en iyi suyunu musluklara kadar getirdiğini ifade ederek, "İSKİ her gün değişik noktalardan 300'e yakın numune alıyor, suda hiçbir problem yok" diye konuştu. Topbaş, "İstanbul'da bu olayı çıkararak İzmir'i kurtarırız zannediyorlar. Önce İzmir'le uğraşsınlar" dedi.