kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yüzde 46'mız deodorantı yüzüne sıkıyor(muş)

16.07.2008
Rexona'nın yaptığı deodorant kullanma alışkanlıklarıyla ilgili araştırmaya göre; Türkler'in yüzde 46'sı deodorantı yüzüne sıkıyor! Kalçası ve sırtına da deodorant sürenlerin yanında kimi daha kirli hissettiği için kimi de 'terlemek doğaldır' diyerek deodorant kullanmıyor!..
Rexona Türkler'in deodorant kullanma alışkanlıklarını araştırdı. Araştırmaya göre 'ihtiyacı olmadığı için' deodorant kullanmayanların oranı bir hayli fazla. Ama deodorantı, kişisel temizliğinin bir parçası olarak görenlerin sayısı da azımsanamayacak kadar çok. İşte araştırmaya göre Türk insanının deodorant kullanma alışkanlıkları:
* Deodorant kullananların yüzde 45'i terlemekten utanıyor ve ter kokusuna en kısa zamanda bir çözüm bulmak itiyor. Deodorant kullanmayanlarda ise bu oran yüzde 53.
* Deodorant kullanıcılarının, kadın-erkek ayrımı olmaksızın, yüzde 57'si deodorantı tenlerine, yüzde 5'i giysilerine, yüzde 37'si ise hem tenlerine hem de kıyafetlerine uyguluyor.

İZ BIRAKMASINDAN ŞİKAYETÇİLER
* Deodorant kullanıcılarının yüzde 80'i sabah, yüzde 38'i gün içinde, yüzde 52'si gece deodorant kullanıyor.
* Kadın-erkek ayrımı olmaksızın araştırmaya katılanların yüzde 58'i, deodorantın kıyafetler üzerinde bıraktığı pudra izlerini büyük bir sorun olarak değerlendiriyor. Yüzde 57'si bir deodoranttan en önemli beklentisinin ter kokusunu önlemesi olduğunu söylüyor. Yüzde 56'sı deodorantın vücuda zararlı maddeler içerdiğini söylüyor. Yüzde 49'u ise deodorantı her zaman banyo yaptıktan sonra temiz tene uyguladığını belirtiyor.