kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Acılı makarna

Makarnayı bol suda 8-10 dakikada haşlayıp, süzün. Ardından 1 kaşık yağ ile sote edin. Tavaya soğan rendesi, domates püresi, pul biber, küçük doğranmış kabakları ve sarmısakları koyup içine bir tutam tuz ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin. Makarnayı süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeden servis tabağına alın. Hazırlanan sıcak salçayı üstüne döküp servis yapın.

MALZEMELER
*
1 yemek kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 1 adet kabak
* 2 diş sarımsak
* 2 su bardağı domatesli burgu makarna
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* Pul biber
* Tuz

Biber yahnisi
Biberler yıkanıp, ayıklayın. Küçük küçük parçalara ayırın. İki soğan yemeklik olarak doğrayıp, tencerede iki kaşık yağla kavrun. Pembeleşince içine biberler ilave edilip, soteleyin. Daha sonra içine küp küp doğranmış domates, pirinç, şeker, tuz ve bir çay bardağı suyu koyun. Kısık ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. Kıyılmış maydanoz serpip, karıştırın. Yemek soğuyunca servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gram sivri biber
* 2 adet domates
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı dolusu zeytinyağı
* 2 adet kesme şeker
* Yarım demet maydanoz
* Tuz

Sütlaç
Öncelikle pirinci bir miktar suyla kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız pirince sütü ilave edin. Kaynamaya başlayınca içine şekeri, yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyin. Arada bir karıştırarak 30 dakika kadar pişirin. İstenen kıvama gelinrce pirinç ununu suyla eriterek sütlaca ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 litre süt
* 1 su bardağı şeker
* 1.5 çay bardağı pirinç
* 1 yumurtanın sarısı
* 8 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 çay kaşığı vanilya