kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İzleyici için sempatik bir karakter değilim!

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
atv'nin sevilen dizisi 'Elif'te Nilgün'ü canlandıran Gaye Gürsel: "Nilgün dizinin kötü karakteri olduğu için izleyiciye sempatik gelmiyor. Ama bu tarz rolleri seviyorum. Çünkü akılda kalıcı"..
atv'nin yeni dizilerinden 'Elif'te Nilgün karakterini canlandıran Gaye Gürsel, güzelliğiyle ve performansıyla kısa zamanda öne çıkmayı başardı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Gürsel, oyunculuk eğitimini Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde almış.

* Kendinizden biraz bahseder misiniz?
1980, İzmir doğumluyum. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldum. Bir süre bir organizasyon şirketinde çalıştıktan sonra yurtdışına gittim. Döndüğümde ise 'Haziran Gecesi' dizisinde oynamaya başladım. Orada 'Nina'yı canlandırmıştım.

MGSM'DE EĞİTİM ALDIM

* Elif'den önce 'Kaybolan Yıllar', 'Tutkunum Sana' ve 'Haziran Gecesi'nde kamera karşısına geçmiştiniz. Oyunculuk eğitimi aldınız mı?
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim aldım. Bunun dışında eğitimimi destelemek adına workshop'lara katıldım.

* Çekimler nasıl gidiyor?
Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Ekip olarak dizinin beğenilmesi ve bu beğeniyi korumak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bence uyumlu bir ekibiz ve bu bizim için büyük şans.

* Nilgün karakterini canlandırıyorsunuz. İzleyicilerden gelen tepkiler nasıl?
Nilgün, izleyicinin sempati duyacağı bir karakter değil. Hikayede kötü karakter olduğum için karakterin çok sevileceğini düşünmüyorum. Ama oyunculuğum üzerine olumlu tepkiler almak hoşuma gidiyor tabii.

* Nilgün karakteri sert, sinsi, çok da sevimli bir karakter değil aslında. Bundan önceki rolleriniz de böyle miydi?
Diğer rollerim de sivriydi. Ama Nilgün daha önce canlandırdığım karakterlerden daha sert. Bu yüzden izleyicinin seveceği, benimseyeceği bir karakter olduğunu düşünmüyorum.

* Size sert rolleri yakıştırdıkları için mi böyle teklifler geldi?
Gerçekten bilmiyorum, yapımcılarımıza sormak lazım. Ama bu tarz karakterleri canlandırmayı seviyorum. Hem akılda kalıcı, oynaması keyifli hem de bana zıt karakterler olduğu için oyunculuğumu geliştirmemde faydalı oluyor.

* Role nasıl hazırlandınız?
Bu projede Dolunay Soysert ve Sevil Akı ile beraber çalışıyoruz. Onların gerçekten çok yardımcı olduklarını söyleyebilirim.

* Kendinizi izlerken neler hissediyorsunuz?
Kendimi fazlasıyla eleştiriyorum. Zannetmiyorum ki kendi performansını izleyip "Evet yapılması gereken her şeyi yapmışım" diyen bir oyuncu olsun. Bu durum bir oyuncu için büyük bir handikap. Kendimi her zaman eleştiririm ve etrafımdan yorum almaya çalışırım ki bir sonrakinde daha iyisini yapabileyim.
Haberin fotoğrafları