kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tarkan'ın baldızı olmak bana hiçbir şey kazandırmadı

İLKER GEZİCİ - MAGAZİN
Tarkan'ın baldızı olarak ünlenen Berna Öztürk DJ'lik hayatını ve hayata bakışını anlatırken ablası Bilge ile Tarkan'ın ayrılığına da yorum yaptı: İkisi de mantıklı ve ne yaptıklarını bilen insanlar. Bu şekilde karar verdiklerine göre doğruyu yapmışlardır..
1984doğumlu Berna Öztürk, Türkiye'de son iki yılın en çok aranılan ve iş yapan DJ'lerinden biri haline geldi. Avrupa'nın önemli merkezlerinde de katıldığı organizasyonlarda binlerce kişiye ulaşan DJ Berna, geçen hafta 'Dancing in the Sun' isimli bir albüm çıkarttı. Tarkan'ın baldızı olarak tanınan Berna Öztürk, "Tarkan'ın baldızı olmak bana bir şey kazandırmadı" dedi.

* DJ'liğe nasıl başladınız?
DJ arkadaşlarımın yanında stajyer olarak başladım. Dans etme tutkum dans ettirmeye döndüğü an kendi tarzımı oluşturmaya başladım. Prof. Mehmet Cavcı sayesinde başladığım DJ'liği bu kadar iyi özümsememe sebep olan kişi de Göknil Gökmen.

* 'Dancing In The Sun' albümünden bahseder misiniz biraz?
Türkiye'de bir kadın DJ tarafından hazırlanan ilk toplama albüm. Elekctro, house, techno soundlarda son dönemin en hit şarkılarıyla, benim seçtiğim parçalardan oluşuyor.

* Hedef kitleniz kimler?
Gece hayatını sevenler... Özellikle de Nişantaşı, Teşvikiye, Bağdat Caddesi, Bebek ve Arnavutköy camiası..

İLK KADIN DJ DEĞİLİM
* Nasıl bir DJ olduğunuza inanıyorsunuz?
İlk kadın DJ değilim tabii ama bu mesleği popüler kültürle birleştirmiş olduğumu söyleyebiliriz. Normalde DJ'lik underground bir işken, son dönemlerde dünyada da yükselen bir trendle, DJ'ler arka planda olmaktan çıkıp kendi tavırlarını ortaya koymaya başladılar. Ki benim de yaptığım bu oldu...

* Dj olmak zor mu? Bunun için ne yapmak gerekir?
Başta mutlaka iyi bir kulağınız olması gerekir ki bence bu işte en önemli şey hissetmektir. İşin matematik kısımları ise, bol tekrarla mükemmelleştirilebilir. Bir parçanın kaç mezurda bir değiştiğini, hangi enstrümanların, melodilerin vs. girip çıktığını dikkate alıp; yeni parçanın ne zaman atılacağına karar vermek gerekiyor. Bunlar gibi bir sürü ayrıntı biraraya gelse de bence önemli olan dinleyicinin nabzını tutmak.

* Çaldığınız şarkıları neye göre belirliyorsunuz?
O an ne hissediyorsam ona göre başlıyorum setime. Biraz gözlem yaptıktan sonra dinleyicinin tepkileri doğrultusunda yön vermeye çalışıyorum.

* Bu işin eğitimini aldınız mı?
Bu işin eğitimi fazlasıyla pratik yapmak. Son dönemlerde açılan ticari kaygılı kurslar değil yani... Müziği ve DJ'liği sevmekle başlar, pratikle devam eder ve hayat boyu asla bitmez.

KİMSEYİ ÖRNEK ALMAM
* Örnek aldığınız biri var mı?
Her DJ'in kendi tarzına sahip olduğunu-olması gerektiğini düşünüyorum. Daha çok kendi adıma neler yapmamam gerektiği üzerinden gidiyorum. Kimseyi örnek almıyorum.

* Yurtiçinde ve dışında pek çok performans sergilediniz. Sizi en çok etkileyen hangisiydi?
Benim için tüm performanslarım biricik. Aynı yerde daha önce çalmış olsam dahi... Önemli olan kabine çıktıktan sonra karşılıklı olarak benim ve dinleyicinin iletişiminin başarılı olması. Ben eğleniyorum ki dinleyici de eğleniyor.

* Bir DJ'de olması gereken en önemli özellik nedir?
Kafası bu şekilde çalışan bir insan değilim. Her birey birbirinden farklıdır ve doğduğu andan -ve hatta doğmadan önceden- itibaren biriktirdikleri onu 'an'da o yapan şeylerdir. Hiçbir şey kendini oluşturan diğer şeylerden ayrı tutulamaz ve bu nedenle bu sorunun yanıtı ciddi bir araştırma konusudur. Bence bir DJ'de olması gereken bir sürü önemli özellik var. İlk aklıma gelenler iyi bir kulak, bu işi çok sevmek, araştırmacı olmak, buna mesai ayırmak, çok çalışmak ve kalabalıkları yönlendirebilmek.

OYUNCULUĞA BAĞLIYIM
* Kalabalık kitleleri etkilemek için görsellik ne derece önemlidir?
Ne iş yapıyor olursanız olun görsellik bir yere kadar zaten önemlidir. Bence mühim olan yaptığınız işi iyi yapmaktır. Gerisi yalandır. Ne kadar güzel olduğunuz değil, ne kadar iyi çaldığınız önemlidir. Ben sahneye çıkmadan iyi ki bu işi yapıyorum diye düşünüyorum ve dinleyicilere de 'iyi ki gelmişiz' dedirtmek istiyorum.

* 'Balans ve Manevra'da oynadınız. Üç yıl geçti. Oyunculuğu sürdürecek misiniz?
Çok büyük bir tutkuyla bağlı olduğum şeylerden biri oyunculuk. Yaşamımın sonuna kadar yapmak istiyorum. Bazı dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldım. Hadi Çaman Tiyatrosu prömiyeriyle bir sezon tüm Türkiye ve Kıbrıs'ı dolaştım. 'Şahane Düğün', 'Kuğular Şarkı Söylemez' gibi tiyatro oyunlarım da var. Teklif geliyor ama önceliğim DJ'lik oldu.