kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, serbest kaldıktan sonra Lübnan'a dönen ve kahraman olarak karşılanan militan Samir Kuntar'la gövde gösterisi yaptı.

Tarihi takasın mimarı bir Alman ajan

İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan esir değişiminde Alman istihbarat ajanının aracı olduğu ortaya çıktı. Çok iyi Arapça bilen ajan, Hizbullah'la da çok yakın..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tarihi takasın mimarı bir Alman ajan
Almanya arabuluculuğunda yapılan İsrail ile Hizbullah arasındaki son esir değişiminin arka planında, Alman gizli servisi (BND) ajanı Gerhard Conrad'ın çabaları yatıyor. Şam'da görev yaptığı sırada Arapça öğrenen "Faciliator" kod adlı Conrad, BND'nin Lübnan dairesinin de önemli isimlerinden. Hizbulah liderleriyle sıkı ilişkiler içinde olduğu biliniyor. 1990'lardan beri yapılan tüm takasların mimarları arasında. 2 yıl önce eski BM Genel Sekreteri Annan'ın özel isteğiyle BM'ye geçti. Anlaşma gereği iki yıl önce kaçırılan Eldad Regev ile teslim edilen Ehud Goldwasser için dün yapılan cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

CENAZEDE İZDİHAM
Bu arada önceki gün Hizbullah tarafından cesetleri İsrail'e gönderilen iki İsrailli askerin cenaze töreni dün düzenlendi. Askerlerin siyah tabutlarla gelen naaşları, İsrail bayrağı sarılarak askeri mezarlığa defnedildi. Her iki cenazeye de hükümetten ve halktan toplam binlerce kişi katıldı.