kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cep telefonu bilgilerini yedeklemenin 5 yöntemi

06.07.2008
1- Bilgisayara aktarın!
Telefonundaki bilgileri yedeklemek için en kolay yol, cep telefonu bilgilerini bilgisayara aktarmak. Bilgisayara aktarmadan önce cep telefonu kutusundan çıkan CD'den PC Suite (PC Yazılımı) yazılımını bilgisayara kurmak şart. Eğer yazılım CD'sini bulamazsanız, internetten indirmeniz mümkün. Daha sonra yine kutudan çıkan USB kablosu veya kablosuz bluetooth'u etkinleştirerek, iki cihazdaki bilgiler birbirine aktarılabiliyor. Nokia, Sony Ericsson, Samsung veya Motorola telefonlarda benzer bir şekilde, takvim, kişiler, notlar ve mesajlar bilgisayara "eşitle" veya "sekronize et" komutu ile yedeklenebiliyor.

2- İnternette saklayın!
Cep telefonunuz kaybolmadan ya da çalınmadan kayıtları yedeklemek mümkün. Turkcell Telefon Rehberim, cep telefonu rehberinizde yer alan kayıtları ayrı bir yerde de saklamanızı sağlayan bir servis. Bunun dışında MSN ve Gmail gibi elektronik posta servisleri de benzer yedekleme işlemini daha kapsamlı bir şekilde yapabiliyor. İnternette saklamak hem daha güvenli hem de daha kullanışlı.

3- Yazılım olmadan yedekleyin
Cep telefonunuzdaki bilgileri yedeklerken yazılım yükleme, kablo arama veya kablosuz bağlantı gibi işlemleri yapmak zaman alabilir. İhtiyacınız olan şey sadece telefonunuzdaki kişilerin bilgilerini yedeklemekse, Backup Pal adı verilen cihaz işinizi rahatlıkla görebilir. Yapmanız gereken kullanılan bağlantı uçlarının cihazla uyumlu olup olmadığını sorgulamak. Sonra aktarmak için Backup tuşuna basmak gerekiyor.

4- SIM kartınızı kopyalayın!
Cep telefonunuzdaki bilgileri SIM kart aracılığıyla kopyalayabilirsiniz. SIM kartı cihaza yerleştirip kopyaladıktan sonra cihazın ışığı sönüyor. Sonra bilgisayarınıza USB sürücüden bilgiler yükleniyor. Cep telefonunuz çalınır veya kaybolursa aynı cihaz üzerinden yeni SIM karta bilgiler yükleniyor.

5- Telefon değiştirirken kullanın
Cep telefonlarında mönü içinde yer alan "Araçlar" bölümünde "Senkronizasyon" (eşleştirme) yazan uygulamayı etkin hale getirin. Ancak bu uygulamayı çalıştırmak için öncelikle Bluetooth uygulamasını etkinleştirmek gerekiyor. Ancak, bazen aynı markaların farklı modelleri bile birbiriyle senkronize edilemiyor. İşlem ancak bilgisayar üzerinden yapılabiliyor.
Haberin fotoğrafları