kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeme-içme

07.07.2008
Bozcaada'da yüzyıllardır bir arada yaşayan Türk ve Rum halkının kaynaşmasıyla zengin bir mutfak kültürü oluşmuş. Öyle ki adaya sadece lezzetli yemeklerinden yiyip şaraplarından içmek için gelenlerin sayısı hiç de az değil. Taze ve bol balık çeşitleri, kalamar, ahtapot, adaya özgü otlardan yapılan mezeler, zeytinyağından şaşmayan bu mutfağın öne çıkan lezzetleri. Ve tabii ki yemeklerinize eşlik edecek kırmızı veya beyaz ada şarapları...

Adada kahvaltılar da ayrı bir özenle hazırlanıyor. Değişik otlardan yapılan omletler, gözlemeler, çiğ börek, domates ve üzüm gibi adaya özgü reçeller, ev yapımı pekmez, mevsimine göre dalından yeni koparılmış üzüm çeşitleri kahvaltı sofralarını tamamlıyor. Bozcaada'ya gelip de domates reçelinin tadına bakmadan dönmek olmaz. Adada birçok yerde bu reçelleri satan dükkânlar bulunuyor.

Adada yemek yemek aceleye getirilmeyen, tadına vara vara yapılan bir aktivite. Akşamın en önemli programı nerede yemek yenileceği. Sonrasında ise az sayıda olan barlarından birinde sakin ve huzurlu bir ortamda şarabınızı yudumlayarak devam ediyorsunuz geceye. Peynir ezmesiyle ünlü Vahit'in Yeri ve cevizli kabağı ile ünlü Şehir Restoran en lezzetli balığı yiyebileceğiniz adreslerden sadece birkaçı.