kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Amerikalılar Obama ile gurur duymalı"

Yeni Haber
Amerika'da Kasım ayındaki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan John McCain, Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama'nın başarısının Amerika'yı ve Amerikalıları gururlandırması gerektiğini söyledi. Amerikalıların Siyahların İlerlemesi İçin Ulusal Birlik(NAACP) adlı siyah organizasyonun kongresine katılan McCain, Obama hakkında, "Kendisine benim söylediğimi söylemeyin; ama birçok yönden etkileyici bir adam. Çok sayıda Amerikalıya ilham kaynağı oldu." dedi.

"Senatör Obama'nın başarısı, Amerika'yı ve Amerikalıları gururlandırmalı." diye konuşan McCain, cümlesine, "Ancak elbette ki ben başarısının kendisinin ümit ettiği kadar uzun sürmemesini tercih ederim." diye devam edince, salonu dolduran 3 bin kadar siyah Amerikalı, kahkahalarla kendisini alkışladı. McCain sözlerini, "Kasım ayında sonuç ne olursa olsun, Senatör Obama şimdiden kendisi ve ülkesi adına büyük başarıya ulaşmış durumda. Bundan dolayı ona teşekkür ederim" şeklinde son verdi. John McCain'in Obama'nın aksine dinleyicilerin sorularını da kabul etmesi de, katılımcılardan büyük takdir gördü.

"OBAMA, BUSH'A DAHA ÇOK BENZİYOR"

Obama'nın kampanyası tarafından sıklıkla "üçüncü Bush dönemi adayı" olarak nitelendirilen John McCain'in kampanyasından, "Hayır, asıl siz Bush'a benziyorsunuz" cevabı geldi. McCain'in danışmanı Randy Scheunemann, Obama'nın yeni açıkladığı ulusal güvenlik politikası yaklaşımını, "katı ve ideolojik" olarak tanımladı. Bunu Bush'un yaklaşımına benzeten Scheunemann, "Sanırım Amerikalılar ulusal güvenlik politikasında inatçı ve esneklikten yoksun bu anlayıştan bıkmıştır." dedi.

CİHAN