kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rapor şaşırtmadı

İLİŞKİLİ HABERLER
Rapor şaşırtmadı
* Nihat Ergün (AK Parti Grup Başkan Vekili): Sayın Osman Can'ın yaptığı akademik çalışmalardan bu yana parti kapatma ile ilgili yaklaşımını Venedik Kriterleri'ne dayandırdığı biliniyor. O istikamette bir rapor hazırladığı görülüyor.

* Hakkı Süha Okay (CHP Grup Başkan Vekili): Raportör arkadaşımızın görüşü baştan belliydi. Her aşamada da kapatma davaları ile ilgili verdiği kararlar ve düşünceleri belliydi. Türban ile ilgili 'Anayasaya aykırı değil' demişti. Ama Anayasa Mahkemesi tam tersine, farklı bir karar verdi.

* Oktay Vural (MHP Grup Başkan Vekili): Bizim parti olarak bu konudaki tavrımız belli. Parti kapatılması istisna olmalı. Parti kapatılması ile ilgili kanunlar, anayasa hükümleri ortadayken 'parti kapatılmayı hak ediyor da kapatılmalı mı' tartışması yerine bu meseleye hukuken nasıl bakıldığını ortaya koymak lazım.

* Hasip Kaplan (DTP Şırnak): Bir hukukçu olarak bu tür olaylarda şiddet unsuru var mı, yakın tehlike var mı, buna bakarım. AİHM içtihadı da budur. DTP hakkındaki kapatma davasında da şiddet unsuru yok. ANKARA