kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DSP'li Yağız'dan soru önergesi bombardımanı

Yeni Haber
Meclis'te en çok soru önergesi veren milletvekili ünvanına sahip DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Erdoğan ve bakanların yanıtlaması istemiyle, bir günde sekiz soru önergesi verdi.

DSP'li Yağız, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yönelttiği üç ayrı soru önergesinde, merkez ve taşra çalışanları arasındaki maaş farkını; Belediye-İş Sendikası üyelerine polis müdahalesini; Ankara Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasındaki ODTÜ tartışmasını gündeme getirdi. Yağız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a ise iki ayrı soru önergesinde, Atatürk Kültür Merkezi alanında yer alan Arkeologlar Derneği Genel Merkezi ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali'nin yıkım kararlarını sordu.

Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde ise, Ergenekon soruşturmasında gizli tanıkların dinlendiği ve çok önemli bilgilere bu tanıklar aracılığıyla ulaşıldığı iddialarını hatırlattı. Başbakan Erdoğan'a, Tanık Koruma Kanunu'nun Ergenekon soruşturmasında kullanılmak amacıyla çıkarılıp çıkarılmadığını soran Yağız, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-Eğer bu iddia doğruysa, gizli olan soruşturmadan doğrudan haberdar olduğunuz sonucunu çıkarmak mümkün müdür? Çeşitli konuşmalarınızda bazı örgütlerden söz etmeniz ve bunları "çeteler, mafyalar' olarak suçlamanız soruşturma sürecinde aldığınız gizli belgelerden kaynaklanıyor olabilir mi?

-Meclis'te 27 Aralık 2007 günü kabul edilen 5726 sayılı Tanık Koruma Kanunu 5 Ocak 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Ancak 26. maddesi gereğince kanunun 6 ay sonra (5 Temmuz 2008) yürürlüğe girmesi hükme bağlanmıştır. Fakat şu ana kadar kanunla ilgili yönetmeliklerin Adalet ve İçişleri Bakanlıklarınca çıkarılmadığı belirtilmektedir. O nedenle bugün (18 Temmuz 2008) itibariyle ilgili kanun hükümlerinin henüz uygulama aşamasında olmadığı ifade edilmektedir. Dolayısıyla adına Ergenekon denilen soruşturma kapsamında dinlenen gizli tanıkların verdiği bilgilerin yasal olmadığı ve geçerli sayılamayacağı ileri sürülmektedir. Bu görüşe katılıyor musunuz?"

(ANKA)