kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

IMF Avrupa Bölümü Başkanlığına yeni atama

Yeni Haber
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Fon'un Avrupa Bölümü Başkanlığına Polonya eski Başbakanı Marek Belka'yı getirmeyi planlıyor.

Dominique Strauss-Kahn, yaptığı açıklamada, Polonya maliye bakanlığı, başbakan yardımcılığı ve 2004-2005 yıllarında da başbakanlık görevlerinde bulunan Belka'nın, uluslararası tecrübeye sahip, donanımlı bir ekonomist olduğunu söyledi.

Irak'ın, savaş sonrası yeniden ekonomik yapılanması konusunda BM koordinatörü olarak da çalışan Belka, halen, BM Ekonomik Komisyonu'nun Avrupa'dan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyor.Belka, daha önce de, IMF Başkanlığı ile OECD Genel Sekreterliğine aday olmuş ancak kazanamamıştı.

TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYOR

Türkiye ekonomisini iyi bilen ve özellikle de Polonya Başbakanlığı döneminde Türkiye'ye verdiği desteklerle tanına Belka, Türkiye'nin AB tam üyeliğini de en çok destekleyen isimler arasında yer alıyor.Yetkililer, Türkiye'nin AB tam üyelik sürecinde, Türkiye ekonomisini iyi bilen ve destekleyen bir IMF yetkilisinin bulunmasının, uyum sürecine olumlu katkı sağlayacağını vurguluyorlar.Belka'nın, emekli olan IMF Avrupa Bölümü Başkanı Michael Deppler'in yerine, sonbaharda atanması bekleniyor.

AA