kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pürüzsüz bir cilt için yaşınıza göre ürün seçin

17.07.2008
Cildinizin zamana karşı koymasını sağlamak istiyorsanız, genç yaşlarınızdan itibaren ona özen göstermeniz gerekiyor. İşe hafif bir nemlendirici kullanarak başlayabilirsiniz..
İLİŞKİLİ HABERLER
Pürüzsüz bir cilt için yaşınıza göre ürün seçin
Cildinizin ışıltısını uzun yıllar koruyabilmek ve estetik ameliyatları ertelemek için, yaşa göre cilt bakımı yapılması gerekir. Medical Park Bursa Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Ünlüiskit, yıllara meydan okumaya kararlı kadınlara cilt bakımının en doğru yöntemlerini anlattı:

ÇEVREYE DİKKAT!
20 yaşından itibaren cildimiz birçok iç ve dış faktörün etkisiyle yaşlanmaya başlar. Her ne kadar genetik faktörlerin rolü büyük olsa da hava kirliliği, UV ışınları, stres ve sigara gibi faktörlerin etkisi de çok büyüktür. Olumsuz çevresel faktörler sonucu oluşan serbest radikaller, cildin yaşlanmasında büyük rol oynar. Bu nedenle cildimizi, serbest radikallerin etkisinden korumak gerekir. Cildi serbest radikallerin olumsuz etkilerinden koruyan kremleri kullanmak işe yarayabilir. Bunlar anti-oksidan özellikte ve vitamin içeren kremlerdir. Üzüm çekirdeği flavonları ile C ve A vitamini içeren kremlerle, cildinizin ışıltısını daha uzun süre koruyabilirsiniz.

GÖZ KREMİ DÖNEMİ
30 yaş sonrasında oluşmaya başlayan ilk kırışıklıklar için kırışıklık kremi kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu evrede özellikle göz çevresini korumak çok önemli. Çünkü bu dönemde ince çizgiler, epidermisin iç katmanlarına doğru ilerlemeye başlar. İnce çizgilerle savaşmak için mimiklerin olumsuz etkisini azaltan ve botoks gibi etki eden kremlerden de faydalanabilirsiniz. Cildinizin gençliğini uzun süre kalıcı kılabilmeniz için, kesinlikle güneşten korunmalısınız. En iyi antiaging ürünü kaliteli bir güneş kremidir!

OKSİJEN ZAMANI!
35 yaşın üzerinde bir kadının cildinin kanlanması ve oksijenlenmesi de azalmış olabilir. Oksiterapi ile saf oksijen verilirken aynı zamanda anti-aging özellikli ürünler de yedirilebilir. Lazerle cilt yenileme de uygulanabilir. Bu uygulamalarla cildin kollajeninin artırılması hedeflenir ve böylece cildin sarkması mümkün olduğunca ertelenebilir.
Haberin fotoğrafları