kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tavuklu pizza

Mayayı su ile eritin. İçine şeker, tuz ve sıvıyağ koyun. 10 dakika bekletin. Diğer malzemeler ilave edin. Ekmek hamuru kıvamında hamur yapın. Sıvıyağla yağlanmış tepsiye yayın. Tavuk göğsünü rondodan geçirin. İçine kırmızı biber, yeşil biber, yumurta akı, sıvıyağ, tuz, karabiber, sarmısak ve fıstık koyun. Hepsini bir kez daha rondodan geçirin. Bu karışımı tepsideki hamurun üstüne yayın. Üzerine parça parça margarin koyuun. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca hemen üzerine kaşar peyniri rendeleyin.

MALZEMELER
*
1 adet tavuk göğsü
* 1 adet kırmızı dolma biber
* 1 adet yeşil biber
* 1 yumurta akı
* 2 kaşık yeşil fıstık
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber
* 1 fincan sıvıyağ
* 1 kaşık margarin
Hamuru:
*
1 çorba kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 40 gr. maya
* 1 bardak ılık su
* 1 çay kaşığı beyaz karabiber
* 1 çorba kaşığı yeşil fıstık
* Aldığı kadar un

Hindili Beğendi
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Limonlu suda bekletin. Ilınınca sudan alarak iyice sıkın ve çatalla ezin ya da havanda dövün. Diğer taraftan bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp, hindi parçalarını kızartın. Soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun ve irice doğrayarak ilave edin. 10 dakika birlikte pişirdikten sonra tuz, karabiber ve bir miktar sıcak su ilave ederek, hindi parçaları yumuşayıncaya kadar hafif ateşte, kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Bunun salçasından bir miktar alarak patlıcan ezmesine katın ve ayrı bir tencerede ısıtın. Servis tabağına alın, kenarına hindi parçalarını dizin ve salçayı da üstüne dökerek servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet parçalara ayrılmış hindi
* 1 adet ufak doğranmış iri soğan
* 2 iri ve olgun domates
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 kilo bostan patlıcan
* Yarım limonun suyu
* Tuz
* Karabiber

Fındıklı puding
Tencerede bir yumurta, şeker, nişasta ve vanilyayı sütle ezin. Ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Elmalar küp küp doğrayıp, muhallebiye fındık ile beraber ilave ederek karıştırın. Kaselere boşaltın. Üzerini tarçın ile süslenyip, servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kilo süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 adet elma
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı dövülmüş fındık
* 1 çorba kaşığı nişasta