kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şortları topuklularla da babetlerle de tamamlamak mümkün.

Kumsallardan şehre şort istilası

Esra Çoruh
30.05.2008
Yaz sezonunun en gözde ve rahat parçalarından olan şortlar, birçok farklı modelle vitrinleri süslüyor. Vücut yapınıza, yaşınıza ve tarzınıza en uygun şortu seçerek şehirde de şık olmak elinizde..
1- Çok minyon bir yapım var ve bu nedenle kendime hiçbir şey yakıştıramıyorum. Örneğin yaz aylarında bermuda şort giymek istiyorum ama bu tip şortların beni olduğumdan daha kısa göstermesinden çekiniyorum. Ne yapmalıyım? (Dilan O. - Ankara)
- Sizin gibi minyon yapıda olanlar, diz hizasında biten bermudalardan kaçınmalı. Dediğiniz gibi, bu tip bermuda şortlar sizi kısa gösterir. Bunun yerine orta boyda olan duble paça şortları etmelisiniz. Ayrıca bu tip şortları sadece deniz kenarında değil, şehirde de rahatlıkla giyebilirsiniz. Tarzınız spor değilse, kendi kumaşından kemeri olan şortlarla gayet şık bir etki de yaratabilirsiniz. Ayrıca minyon yapınızın avantajını kullanarak, bluzunu içinize sokabilirsiniz. Ayrıca sezonun yüksek bel modasına şortla da uyum sağlamanız mümkün.

2- Yaz aylarında sıcaklardan bunaldığım için pantolon giymekten hoşlanmıyorum. Ama yaşım 40'ın üzerinde olduğu için şortu sadece deniz kenarında tercih ediyorum. Sizce, benim yaşımdaki birisi şehirde de şort giyebilir mi? Önerilerinizi bekliyorum. (Aysun Ü. - İstanbul)
- Sizin yaşınızda birinin şort giymesinde kesinlikle sakınca yok. Önemli olan yaşınız değil, şortun vücudunuza yıkışıp yakışmadığı... Bunun yanı sıra şehirde giyeceğiniz şortun modeline dikkat etmelisiniz. Yaşınız kaç olursa olsun, plaja tercih ettiğiniz kısa ve dar şortlar şehir için uygun değil. Bu nedenle sizin için orta boyda olanları öneririz. Eğer şortun altına yüksek topuklu giydiğinizde çok dikkat çektiğinizi düşünüyorsanız, düz babetlerle de tamamlayabilirsiniz. Daha şık bir etki bırakmak isteyenler, şortları ceketle de tamamlayabilir.

3- Benim gibi büyük bedendeki kadınlar için yaz ayları iyice sıkıcı bir hal alıyor. Ben de hemen hemen herkes gibi şort giymek istiyorum ama bir türlü kendime yakıştıramıyorum. Sizce hangi modeldeki şortlardan satın almalıyım? (Kerime T. - İzmir)
- Büyük beden ölçülerine sahipseniz, pileli ve kısa şortlardan uzak durmanız gerek. Bu modellerin dışında bermuda tarzı, diz hizasında biten şortları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ayrıca üzerinize tunik da ince ceket giyerek de şık bir yaz kıyafeti oluşturabilirsiniz. Büyük bedenlerin dikkat etmesi gereken bir başka nokta da üzerinize çok sıkı oturan modellerden uzak durmak. Aslında bu, her vücut tipi için geçerli olan bir kural; herkes tam ölçülerinde kıyafeti seçmeli, ne büyük, ne de küçük...

4- 33 yaşında ve balıketi vücuda sahip bir kadınım. Vücudum tam armut şeklinde. Ne giysem çok gösterişli durduğunu düşünüyorum. Sizce benim yapımdakiler ne tip şort ya da bermudaları şehirde de giyebilir? (Funda U. - Antalya)
- Armut tipli bir yapınız varsa, kalçalarınızı daha da fazla göstermemek için kargo tipi olan şort ya da bermudalardan uzak durmanız akıllıca olacaktır. Kargo tipli; yani yanlarda iki körüklü cebi olan modeller, sizi daha kalın gösterecektir. Bu modeller yerine düz kesimli bermuda şortlar, sizin için en uygun modeller olacaktır. Ama dar olan modellerden uzak durmanız gerekir.

5- Esra Hanım, "Şehirde de şort giyilebilir" diye yazılarınızda bahsediyorsunuz ama işe nasıl şort giymem gerektiği konusunda hâlâ kararsızım. İşe şort giyersem çok dikkat çekmez miyim? (Gaye A. - İstanbul)
- Bu biraz da nasıl bir yerde çalıştığınıza bağlı. Bunun yanı sıra çok kısa şortlarla hem işte hem de işe gelip giderken yolda rahat edemeyebilirsiniz. Hollywood yıldızlarını deniz kenarlarında olduğu kadar şehirdeki günlük hayatlarında da şortlarla görüyoruz. Hatta davetlerde bile şort tercih ediyorlar. Şehirde giyeceğiniz şort tipini seçerken en önemli kural, plaj şortlarının yerinin sadece plaj olduğu gerçeğini kabul etmeniz! Tabii bir Hollywood yıldızı değilseniz... Kısa kalça çizgisinde biten, dar kalıplı şortlar kesinlikle şehir için uygun değil. Orta boy şortlar ve diz hizasında biten bermudalarla rahat etmeniz mümkün. Yaz aylarında bu modeleri şehirde ister spor ister şık bluzlarla tamamlayarak giyebilirsiniz.

6- Bu yaz kapri pantolonlar yine moda mı? Kaprilere çok alıştık ve giymeye devam edebilir miyiz? (Elif K. - İstanbul)
- Her yaz sezonunda olduğu gibi bu yaz da kapri pantolonlar uzun pantolonların en büyük rakiplerinden. Şort giymeye hazır olmayanlar için rahat bir alternatif olan kaprilerin hem bilekte bitenleri hem de bilek ve diz arasında bitenlerini giyebilirsiniz. Bu yazın bir yeniliği, kaprilerdeki yeni formlar. Alışık olduğumuz klasik kalıpların dışına çıkan kapri pantolonların potur görünümlü bol kesimlileri de çok moda. Ancak bu modellerin basen ve kalçayı daha geniş gösterdiğini de hatırlatalım. Alışık olduğumuz gabardin kumaşa alternatif de saten ve ipek gibi ince ve dökümlü kumaşlar.
Haberin fotoğrafları