kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kısa kollu ceketler, yaz ayları için ideal.

Çalışmaya özendiren kıyafetler

Esra ÇORUH
02.05.2008
Çalışan kadınların pek çoğu her sabah gardırobu başında "Ne giyeceğim?" diye kendi kendine söyleniyor. Kimisi için büyük bir kâbus haline gelen bu dertten kurtulmak çok da zor değil. Unutmayın, trendy kıyafetler sayesinde, çalışmak bile daha keyifli olabilir..
1- İşyerinede ceket giyme zorunluluğumuz var. Sürekli klasik ceket giymektense yeni sezona uygun neler giyebilirim? Önerilerinizi bekliyorum. (F. G. - Eskişehir)
- İlkbahar-yaz sezonunda birçok ceket alternatifi var. Klasik modellerden üste oturan modellere, kemerli safari tarzı ceketlerden kısa kollulara kadar... Biraz spor bir tarz yakalamak istiyorsanız natürel tonlardaki cepli ve kemerli safari tarzı ceketleri seçebilirsiniz. Ya da modası hiçbir zaman geçmeyen erkek ceketi kesimli ceketler de yeni sezonun ön planda olan modellerinden. Tüvit kumaştan, hırka görünümlü ceketler de ilkbahar-yaz sezonu için bir diğer seçeneğiniz. Kısa kollu ya da yelek havasındaki kolsuz ceketler de modern görünmek isteyenler için ideal. Bu modelleri ince kemerlerle tamamlayarak daha hoş bir görüntü de elde edebilirsiniz.

2- Yönetici olarak yeni bir işe başlayacağım ve bu nedenle tarzımı yenilemek istiyorum. İlkbahar-yaz sezonu kıyafetleri arasında iş hayatında kullanabileceğim hangi parçalar var? (A. O. - İstanbul)
- Yeni bir iş gardırobu oluşturma kararı almakla ilk adımı atmışsınız, kutlarız. Ancak işyeri için alışveriş yaparken, mantıklı hareket etmelisiniz. Örneğin çok trendy parçalar yerine daha klasik parçaları seçmek, daha iyi bir yatırım olacaktır. Aldığınız klasik parçaları her sezon defalarca giyme özgürlüğüne sahip olursunuz. Onları sadece eşarp, kolye, bilezik, çanta gibi aksesuarlarla güncellemeniz yeterli olacaktır. Etek, pantolon, ceket gibi temel parçalar alarak işe başlayabilirsiniz. İlkbahar-yaz sezonu için en uygun renklerin natürel renkler ve pastel tonlar olduğunu hatırlatalım. İş gardırobunuzda siyah, gri ya da lacivert gibi renklerin çok olduğunu varsayarsak, bu renk alternatifleri yeni sezona uygun olacaktır. Temel parçaları, farklı bluzlarla tamamladığınızda ayrı bir hava elde etmiş olacağınız için birkaç gün aynı ceketi ya da eteği giyebilirsiniz. Bunun yanı sıra satın aldığınız iş kıyafetlerinin kumaşı da çok önemli. Mümkün olduğunca kaliteli kumaşlı takımları alın. Leke tutmayan ve kolay kırışmayan kumaşlar seçmeye özen gösterin.

3- İş gardırobundaki kıyafetleri defalarca giyiyorum. Bu nedenle iş kıyafeti alışverişi yaparken nelere dikkat etmek lazım? Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. (E. K. - Ankara)
- Sadece iş gardırobu değil, her türlü alışverişleriniz için önceden plan yapmalısınız. Böylece mağazaya ne istediğinizi bilerek girer ve onun dışında gereksiz alışveriş yapmamış olursunuz. Her çıktığınız alışverişte kendinizi iyi hissediyor olmanız ve iyi görünüyor olmanız da çok önemli. Böylece denediğiniz kıyafetleri üzerinizde beğenmeniz kolay olacaktır. Alacağınız kıyafeti denediğinizde tereddüte düştüyseniz, kesinlikle almayın. Ayrıca iş gardırobunuzdaki temel parçaları defalarca giyeceğiniz için duruşu kadar dikişine de dikkat edin.