kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Üçgen bikini üstleri büyük göğüsleri daha güzel gösterir.

Plaj güzeli olabilirsiniz

ESRA ÇORUH
Bikini ve mayo seçerken 'karnım çıkıyor' ya da 'göğüslerim büyük' derdi yaşıyorsanız önerilerimize kulak verin ve plajın keyfini gönül rahatlığıyla çıkarın..
1- Her vücut tipi için ayrı mayo modeli var mı? Hangi vücut tipi için nasıl modeller tercih edilmeli? (Derya K. - Antalya)
- Her vücut tipinde vurgulanması ya da vurgulanmaması gereken bölgeler var. Vücudunuza uygun mayo veya bikiniyle istediğiniz görünüme kavuşmanız mümkün. Örneğin Jennifer Lopez gibi armut tipi bir vücudunuz varsa; yani göğüsleriniz küçük kalçanız büyükse, destekli veya fırfır detaylarla süslü bikini üstlerini kullanabilirsiniz. Alt için de bağlamasını dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz ipli bikini altları, geniş kalçalılar için uygun olacaktır. Beyonce gibi geniş omuzlu, kalın belli ve balık etliyseniz, göğsü ve basen bölgesini toparlayıcı kalıplar uygun olacaktır. Bikini üstünde büyük üçgen tarzı tercih etmelisiniz. Çilek tipi diye bilinen büyük göğüs, geniş sırt, dar kalçalı vücut tipleri için straples bikiniler doğru seçim olacaktır. Büyük üçgen cup'lar da büyük göğüsleri toparlar ve çok daha hoş görünmelerini sağlar. Dar kalçalar için en uygun alt modeli ise kalın kenarlı, ama oldukça düşük belli bikini altlarıdır. Vücut hatları düz olan, muz tipi diye adlandırılan vücut tipleri için sezonun trendi olan ve mayokini olarak bilinen bel dekolteli mayolar (Örneğin bugün kapakta kullandığımız Kyo MyFriend'in mayokinisi gibi) en ideal model olacaktır. Bu mayolarla hem trendy gözükecek hem de vücudunuzun düz hatlı görünümünü kırmış olacaksınız.

2- Önümüzdeki ay yaz tatiline çıkacağım. Ancak kışın aldığım kilolar yüzünden geçen sene kullandığım bikinileri giymem çok zor görünüyor. Karnımdaki fazlalıkları gizlemek için nasıl modeller tercih etmeliyim? (Tülay K. - Ankara)
- Yaz gelip bikini giyme dönemi yaklaştığında herkes biraz panikler. Geçen senelerde güzel duran bikiniler artık gözümüze çok uzak görünür. Ama kusurunuzun farkında olup, ona göre seçim yapmak gerektiğini bilmeniz çok önemli. Karın bölgenizden şikâyetçiyseniz bu senenin tek parça mayolarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca dikey çizgili modeller sizi daha ince gösterecektir, unutmayın. Dikkati karın bölgesinden başka yönlere dağıtmak da başka bir yol. Örneğin göğüs kısmında veya sırtta detaylı olan modelleri de tercih edebilirsiniz. Düz renk yerine çok desenli olan modeller de karın bölgesindeki dikkati dağıtacaktır. Bunun yanında askısız ve şortlu modellerden kaçınmanız akıllıca olacaktır.

3- Arkadaşlarım hileli modellerle bikini seçiminin vücudu daha güzel gösterdiğini söylüyor. Sizce nasıl modeller seçersek kusurlarımızı gizlemiş oluruz? Şimdiden çok teşekkürler. (Oya K. - İstanbul)
- Evet arkadaşlarınız haklı. Vücut tipinizi bilerek seçim yapmak bikini ve mayo seçiminde en önemli detaydır. Örneğin belinizi daha ince göstermek için tek tarafında lastikli şerit ve büzgüyle dikkat çeken, drapeli bir mayo seçebilirsiniz. Böylelikle dikkatleri vücudunuzun kenarlarından orta kısmına toplarsınız. Doğru kumaş seçimi ile vücudunuzdaki kusurları kapatabilirsiniz. Göğüslerinizi büyük göstermek için boyundan bağlı modelleri seçin. Koyu renkli geometrik desenli bikiniler de uygun seçim olacaktır. Ayrıca takviyeli bikini üstleri de küçük hilelerden biri. Tam tersine göğüsleri küçük göstermek için büyük üçgen cup'lar ve straplez modeller büyük göğüsleri toparlar ve çok daha hoş görünmelerini sağlar. Küçük desenli yumuşak renklerde seçimler yapmayı deneyin. Kalça ve baldırlarınızı küçük göstermek için siyah rengin zayıf gösterdiğini unutmayın. Seçtiğiniz modelin tamamen kalçanızı sardığından emin olun. Kısa gövdeniz varsa, iki parçalı mayoları tercih edin. Alt tarafta ince çizgilerin olduğu modeller de uygundur. Ya da uzun gövdeniz varsa uzun kesimli modelleri tercih edin; diğerleri kısa duracağından kötü görünecektir.

4- Ucuzluk döneminden bikini veya mayo alışverişi yapmak istiyorum. Önümüzdeki yaz sezonlarında da giyebileceğim modelleri almak için nelere dikkat etmeliyim? Önerilerinize ihtiyacım var. (Esra K. - İstanbul)
- İndirim dönemi sonraki senelerde de giyebileceğiniz parçaları almak için çok büyük bir fırsat. Yaz dönemi bitmediği için hem bu sene hem de önümüzdeki yaz dönemlerinde de giyeceğiniz modelleri seçmelisiniz. Düz renklerin modası hiçbir zaman geçmeyeceği için siyah bikini ve mayoları her zaman tercih edebilirsiniz. Ayrıca beyaz da yazın vazgeçilmezidir. Bunun yanında işlemeli modeller riskli olacağı için tercih etmemenizde fayda var. Vücut tipinize uygun üçgen bikiniler, straples mayolar her zaman için yaz gardıroplarının vazgeçilmezleridir.
Haberin fotoğrafları