kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türksat, Hayat TV'nin yayınını durdurdu

Yeni Haber
Aralık 2007'de yayın hayatına başlayan Hayat Televizyonu'nun yayını dün Türksat yetkilileri tarafından "bölücü içerikli yayın" yaptığı gerekçesiyle durduruldu. Karara tepki gösteren kanal, "Halkın ekranını karartmayacağız. Susmayacağız" açıklamasında bulundu.

Hayat Televizyonu'ndan yapılan açıklamada, Türksat yetkililerinin dün öğleden sonra yayınlarını "keyfi bir şekilde" durdurduğu bildirildi. Karara tepki gösterilen açıklamada, "İngiltere merkezli Hayat Media şirketi tarafından Türksat uydusu üzerinden yayın yapan Hayat Televizyonu'nun frekansının iptal edilme gerekçesi, "bölücü içerikli yayın' olarak açıklandı. Ancak, herhangi bir mahkeme kararına dayanmayan ve somut bir gerekçe içermeyen bu kararda, iddia edilen suça dair hiçbir bilgi ya da kanıt gösterilmiyor" denildi.

Yaşananların AKP Hükümeti'nin yandaş medya yaratma çabasından kaynaklandığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türksat'ın aldığı kararın hiçbir hukuki geçerliliği yoktur, uluslararası sözleşmelere aykırı, keyfi bir karardır. Hayat Televizyonu, gerçekleri yazmaktan asla vazgeçmediği, AKP Hükümeti'nin taktığı sahte demokrasi maskesini yırttığı için karartılmıştır. Kısılmak istenen halkın sesidir, karartılan halkın Hayat'ıdır. Kurulduğu günden bu yana işçi haklarını savunan, emekçilerin eylemlerine en geniş biçimde yer veren, her alanda demokrasi ve özgürlükleri savunan Hayat Televizyonu, medyada tek ve gerçek muhalefet odağı olduğu için karartılmıştır. Türksat şirketi yetkililerini ve AKP Hükümeti'ni bu hukuk dışı kararı geri almaya çağırıyoruz. Hiçbir yasaklama, hiçbir karartma kararı, halkın sesini kısamayacaktır. Halkın ekranını karartmayacağız. Susmayacağız."

(ANKA)