kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Annelik duygusunu dizilerde tadıyorum

HAYATİ GÖK - MAGAZİN
'Servet Avcısı'nda rol alan Billur Kalkavan Anne rolü oynamaktan gocunan aktrisler olduğu için bu görev bizim gibi kompleksi olmayanlara kalıyor. Gerçek hayatta anne olmadığım için bu duyguyu bir nebze de olsa dizilerde yaşıyorum" diyor..
atv'nin sevilen dizilerinden 'Servet Avcısı'nda kızına zengin koca arayan Necla karakterini canlandıran Billur Kalkavan, genç kızlara taş çıkaran fiziği ve güzelliğiyle parmak ısırtıyor. İlk oyunculuk deneyimini henüz 6 yaşındayken yaşayan ve Erol Taş'ın fidye için kaçırdığı bir çocuğu canlandıran Kalkavan "Astrolojik haritamdan da belli olduğu üzere oyuncu olmak için yaratılmış biriyim" diyor. Genelde anne rollerinde gördüğümüz güzel oyuncu bu konuyla ilgili olarak da "Anne rolü oynamaktan gocunan aktrisler olduğu için, bu görev bizim gibi kompleksi olmayanlara kalıyor. Gerçek hayatta da anne olmadığım için, o duyguyu bir nebze olsun dizilerde tadıyorum" diyor.

* Yeni bir dizide, yine anne rolündesiniz. Bu serüvenin nasıl başladığını biraz anlatır mısınız?
Yine anne rolü... Çünkü ülkemizde bir rolü iyi oynadığınızda bu biraz üzerinize yapışıyor. Ondandır diye düşünüyorum. Ayrıca anne olmaya müsait yaştayım. 'Eyvah Babam'da Yıldız Asyalı'nın, 'Ihlamurlar Altında'da Tuba Büyüküstün'ün ve 'Servet Avcısı'nda da Özlem Yılmaz'ın annesi olmak bana büyük keyif verdi. Anne rolü oynamaktan gocunan aktrisler olduğu için, bu görev bizim gibi komplekssizlere kalıyor. O duyguyu bir nebze olsun dizilerde tadıyorum. Artık bir polisi, manyak bir kadını veya hoşuma gidecek başka bir rolü oynamak istiyorum.

EVLATLIK OLABİLİR
* Evliliği ve çocuk yapmayı hiç düşünmüyor musunuz?
Evlilik düşünen birine benziyor muyum sizce? Çocukları çok sevmeme rağmen onu da düşünmüyorum. Dünyada doğmuş ve aile bekleyen binlerce çocuk varken ne gerek zaten.

* Evlatlık ister misiniz?
Belki bir gün, imkanlarım ve kafam denk düşerse evlatlık olabilir. Dünyanın gidişatına da bakarsak zaten doğurmak pek mantıklı gelmiyor.

* Tekrar 'Servet Avcısı'na dönersek, oynadığınız karakter nasıl bir kadın?
Karakter, iyi kalpli, kendi halinde, sade, orta sınıf bir Türk kadını.

* Kızına zengin koca bulmaya çalışıyor. Hırslarına mı yenik düşüyor sizce?
Hırslarına yenik düşmekten ziyade kızının hırslarına uyum sağlıyor aslında.

* Dizideki karakter gerçek hayatta size aykırı bir kişilik mi?
Gerçek hayatta bana tamamen zıt bir karakter. Dünyaya bambaşka fikirlerle ve tarzla bakan bir insanım. Orta sınıfı gözlemlemekle beraber, 'ait değilim' ve bu karakteri oynarken gözlemlerimi canlandırmaya çalışıyorum. Bizim mesleğin en güzel yanı da bu zaten. Olmadığımız veya olamayacağımız her türlü insanı canlandırmamıza yol açıyor. Bu da çok keyifli.

TEK EŞLİLİK İNSANA GÖRE DEĞİL
* Bir röportajınızda "Bana ne aldatılan kadından? Kocasını elinde tutsaydı" demişşiniz... Peki siz hiç aldatıldınız mı?
Aldatılıp aldatılmadığım hakkında hiç kafa yormadım. Bu merakı çok aptalca buluyorum. Onu düşünmek yerine daha ilgi çekici, kültürlü, bakımlı, neşeli ve esprili olmaya yatırım yapılsa belki de bu dert ortadan kalkar. Hayat o kadar çabuk geçiyor ki endişeler yerine, hayatımızı dolu dolu yaşamaya adasak ne güzel olur.

* Aldatan kadın mı yoksa aldatılan kadın mı suçlu?
Olaylarda suç aramak yerine sebeplere bakarsak daha başarılı oluruz aslında. Madalyonun iki yüzüne de bakalım. Empati kuralım, karşımızdakini anlamaya çalışalım. Ayrıca tek eşlilik bence insana göre değil, evlilik ve sadakat günümüz dünyasında pek geçerli değil.

* Sizi sadece oyuncu olarak mı göreceğiz? Başka çalışmalarınız olacak mı?
Oyunculuk hep olur umarım ama sağlık sektöründe de bir şeyler yapmak istiyorum. Elmax kanalında 3 sene boyunca yaptığım programda ve kendi merakım neticesinde de uzman oldum.