kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Minderden çekilmeye niyetimiz yok"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara'nın bitmek tükenmek bilmeyen, ucu sonu belli olmayan tartışmalarıyla" vakit yitirmek istemediklerini ifade ederek, "Bunlar ülkemiz için bir kayıptır. Böyle bir senaryonun aktörleri içinde olamayız. Bunlar hem Türkiye'ye kaybettirdiler, hem de kendileri kaybettiler. Şimdi de ülkemizi minderden çekmek istiyorlar. Biz minderden çekilme niyetinde değiliz" dedi. Başbakan Erdoğan Ankara Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, ad vermeden Ergenekon Operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Ankara'nın bitmek tükenmek bilmeyen, ucu sonu belli olmayan tartışmalarıyla vakit kaybetmek istemiyoruz. Bunlar ülkemiz için bir kayıptır. Böyle bir senaryonun aktörleri içinde olamayız. Bunlar hem Türkiye'ye kaybettirdiler, hem de kendileri kaybettiler. Şimdi de ülkemizi minderden çekmek istiyorlar. Biz minderden çekilme niyetinde değiliz. İstikrarı olmayan bir Türkiye istemiyoruz. Güven ortamından, istikrardan rahatsız olanlar olabilir ama bizler biliyoruz ki Türkiye'nin büyümesinin iki sihirli kelimesi vardır; istikraradır, güvendir."

"TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYANLAR VAR"

Türkiye'nin gelişmesinden, ilerlemesinden, dünya politikalarında rol sahibi olmasından rahatsızlık duyanlar olduğunu söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzerinde seyahat ettikleri gemiye delik açmak için gece gündüz demeden gayret sarf ediyorlar, korku senaryolarıyla sanal gerilimlerle Türkiye'yi yeniden geri kalmışlığa mahkum etmek istiyorlar. Bunu artık öyle bir pişkinlikle, öyle bir cesaretle yapıyorlar ki millet de ibretle seyrediyor, oysa demokrasi hepimiz için olmazsa olmazdır. Hukuk hepimiz için en temel meşruiyet kaynağıdır. Türkiye artık bölgesinde, dünyada itibarlı, ağırlığı olan güçlü bir ülke konumuna yükselmiştir. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin her niteliğini aynı derecede önemsemeli, aynı derecede sahiplenmeliyiz; birini öne, birini arkaya olmaz.

"ÇETELERE, MAFYAYA ARKA ÇIKAN SİYASETİ MİLLET TASFİYE ETTİ"

Çetelere arka çıkan, mafyaya arka çıkan, karanlık odaklara arka çıkan siyaseti bu millet tasfiye etmiştir, elinin tersiyle itmiştir. Hukuksuzluk siyaset içinde, ekonomi içinde, ticaret içinde kabul edilemez bir sorundur. Elbirliği ile hukuku, demokrasiyi, evrensel değerleri geliştirmeliyiz, gerilimi, sanal gündemleri bir kenara bırakıp ülkemizin gerçek gündemine dönmeliyiz."

(ANKA)