kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fidye için iki Türk mühendis rehin alındı

Recai KÖMÜR / İSTANBUL
Afganistan-İran sınırındaki bir projede çalışan Gökhan Gül ile Erhan Gündüz adlı inşaat mühendisleri önceki gün öğleden sonra araçları durduruarak kaçırıldı.....
Afganistan'da son dönemlerde bir sektör haline gelen zengin Afganları ya da yabancıları kaçırma eyleminin kurbanları bu kez iki Türk mühendis oldu. Ülkenin batısındaki Herat vilayetinde bir yol inşaatında çalışan iki Türk mühendis, önceki gün öğleden sonra İran sınırında kaçırıldı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Herat Polis Şefi Rauf Ahmedi, "Gülsan isimli bir firma için çalışan, Gökhan Gül ile Erhan Gündüz adlı mühendisleri kaçıranların kimliğini tespit etmeye çalışıyoruz" dedi. İki mühendisin Afgan tercümanlarıyla birlikte İslam Kala kasabasına giderken Peştunpul bölgesinde seyir halindeyken kaçırıldığı, boş arabayla iki pasaportun Deh Tapa köyünde bulunduğu belirtidi. Mühendislerin fidye için rehin alınmış olabileceği kaydediliyor.

PATRONUN KUZENİ
Şu ana kadar ne Taliban ne de başka bir kaçırma olayını üstlendi. Gülsan şirketinin Levent'teki merkezinde ise kaçırılma şoku yaşanıyor. Şirket çalışanları, Gökhan Gül'ün, şirketin sahiplerinden Mehmet Gül'ün kuzeni olduğunu ve İstanbul'da çalışmak yerine işlerin başında olmak için Afganistan'a gittiğini söyledi.