kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''12 Dev Adam'' çalışmalara başladı

Yeni Haber
2009 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubunda mücadele edecek (A)Milli Erkek Basketbol Takımı, antrenör Nihat İziç yönetiminde hazırlıklara start verdi..
Polonya'da düzenlenecek 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için eylül ayı içinde eleme grubu maçları oynayacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, hazırlıklarına İstanbul'da başladı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, antrenör Nihat İziç yönetiminde çalışmalara başlayan milliler, kondisyon ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi. Günde çift çalışma yapacak milliler, günün ilk antrenmanını kondisyoner Paolo Bellati yönetiminde yaparken, bu akşam bir antrenman daha gerçekleştirecek.

Milliler, antrenör Nihat İziç yönetiminde çalışmalara başlarken, İtalya'da bulunan başantrenör Bogdan Tanjevic'in 21 Temmuz Pazartesi günü takımın başında olacağı bildirildi. Fenerbahçe Ülker ile Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşayan Tanjevic'in, ligin ardından milli takım kampı programı için Türkiye'de kaldığı ve ardından özel işleri nedeniyle İtalya'ya gittiği öğrenildi. 20 Temmuz Pazar günü İstanbul'a dönecek tecrübeli antrenör, 21 Temmuz Pazartesi günü milli takımın antrenmanında yer alacak.

MİLLİLER 3 EKSİKLE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

(A) Milli Takım, eleme grubu maçlarına 3 oyuncudan yoksun bir şekilde başladı.

Millilerin bugünkü antrenmanına ABD'de bulunan Ersan İlyasova'nın yanı sıra Ümit Milli Takım kampında yer alan Doğuş Balbay ile Barış Hersek katılmadı.Ersan'ın 19 veya 20 Temmuz'da kampa katılacağı, Doğuş ve Barış'ın ise 11 Ağustos tarihine kadar Ümit Milli Takım kampında yer alacakları ve ardından hazırlık çalışmalarına dahil olacakları bildirildi.

2009 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Fransa, Belçika ve Ukrayna ile birlikte (C) Grubu'nda yer alan ''12 Dev Adam'', eleme maçları öncesinde, ABD'nin davetlisi olarak Çin'de, ABD ve Litvanya ile 2 hazırlık maçı oynayacak, ardından da 16-18 Ağustos tarihleri arasında Karadağ'da, Karadağ, Makedonya ve Romanya'nın katılacağı 2008 Trophy Turnuvası'nda mücadele edecek.

''12 Dev Adam'', hazırlıkları kapsamında eleme grubu maçlarından önce, Konya'da düzenlenecek Efes Pilsen World Cup 7'de de Portekiz, İngiltere ve Bosna-Hersek ile mücadele edecek.

Milliler, 3 Eylül Çarşamba günü Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk maçını evinde Ukrayna ile oynayacak. 6 Eylül Cumartesi günü Belçika ile deplasmanda karşılaşacak ''12 Dev Adam'', 10 Eylül Çarşamba günü ise gruptaki 3. maçında Fransa'yı konuk edecek. 13 Eylül Cumartesi günü Ukrayna ile deplasmanda karşılaşacak milliler, 17 Eylül Çarşamba günü Belçika'yı konuk ettikten sonra, gruptaki son maçında 20 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Fransa ile karşı karşıya gelecek.

(AA)