kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ertuğrul Sağlam'dan kamp değerlendirmesi

Yeni Haber
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avusturya'daki ilk etap kamp döneminin kendileri için son derece olumlu geçtiğini söyledi...
Avusturya dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulunan Ertuğrul Sağlam, kampın güzel ve verimli geçtiğini kaydederek, ''Futbolda başarıyı getirecek değerlerin üretildiği bir kamp oldu. Hem fiziksel açıdan, hem sistem açısından, hem de mental anlamda çok mesafe kaydettik. İkinci etapta kamp döneminde yaklaşan UEFA Kupası ve lig maçlarına iyi hazırlanmak için biraz daha yoğun bir zaman geçireceğiz'' dedi.

Kampın ilk günlerinde takımın iki kaptanı İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman arasında yaşanan kavgaya da değinen Sağlam, bu olayın kimseyi memnun etmediğini belirterek, şunları söyledi:''Hepimiz çok üzgünüz. İki tane kaptanımızın bu şekilde takımdan uzaklaşmasına üzüldük. Elimizden yapacak bir şey gelmedi. Bunu yapmak zorunda kaldık. Kampın başında yaşanan tatsızlıktan sonra takımda önemli bir kenetlenme oldu. Gerek futbolculuk, gerek antrenörlük dönemimde hiçbir takımın bu kadar kenetlendiği, arkadaşlığın, dostluğun üst seviyeye çıktığı kamp yaşamadım. Gelecek adına çok umutluyum ve beklentilerim var. Tüm Beşiktaş taraftarlarına şunu söyleyebilirim ki, bu grup onları mutlu edecek.''

''Kadromuz şekilleniyor''

Sağlam, takım kadrosunun yavaş yavaş şekillendiğini belirtirken, bazı genç oyuncuların kendileriyle devam etmeyeceğini kaydetti.PAF takımdan yeni genç oyuncular alabileceklerini vurgulayan Ertuğrul Sağlam, ''Ama kampa katılan herkesin olayı yaşamasından, sahiplenmesinden, antrenman isteği ve arzusundan son derece memnun kaldık. Göndereceğimiz oyuncularımızı da takımımızda oynatamayıp kenarda bekletmektense, kendilerini geliştirebilecekleri kulüplere göndereceğiz'' diye konuştu.

Sezon öncesi kombine kartlara taraftarların yeterli ilgiyi göstermediğiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Sağlam, ''Ortadaki rakamlar bizi mutlu etmiyor. Diliyorum ki, bundan sonraki dönemde Beşiktaş taraftarları takımına sahip çıkacaktır. Sorumlu Beşiktaş taraftarının bu konuda gerekli fedakarlık ve özveriyi göstereceğine inanıyorum'' cevabını verdi.

Engin: ''Herşey iyi gidiyor''

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin ise takımları adına her şeyin iyi gittiğini belirtti.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, teknik, fizik ve kaynaşma açısından güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini dile getiren Engin, ''Bir tatsızlık dışında her şey çok güzeldi. İyi yoldayız ve her şey iyiye gidiyor. Gelecek hafta ikinci etap için tekrar Avusturya'ya gidilecek. İkinci kamp daha yüksek seviyede olacak ve maçlar daha ciddi olacak'' ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı ekibin golcü ismi Bobo'yla ilgili yapılan değerlendirmelere katılmadığını ve bu oyuncunun kesinlikle isteksiz olmadığını da söyleyen Engin, ''Kendisinden çok memnunuz. Ayrıca onun için gelen resmi bir teklif de yok. Kendisinden memnunuz'' dedi.

Öte yandan, siyah-beyazlı futbolculardan Serdar Özkan, takım kaptanlarının kavgasıyla ilgili olarak, ''Tatsız bir olay gerçekten. Olmaması gerekirdi. Kalmalarını isteriz ama gidecekleri takımda da başarılar diliyoruz'' derken, Ali Tandoğan ise takımda defansın eleştirilmesi konusunda, ''Defansta problem olduğu söyleniyor ama ben buna katılmıyorum. Sonuçta takım halinde savunma yapılır. Defansa da takviyeler yapıldı. Futbol takım oyunu ve herkes defans yapmalı. Zaman zaman hatalar oluyor. Bu sene ben daha az gol yiyeceğimizi düşünüyorum. İyi savunma yaparak şampiyon olacağız inşallah'' şeklinde konuştu.

(AA)