kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal: Seçime hazır olun

AA
Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi ''ne yönde karar verirse versin'' gerekçenin önem taşıdığını belirterek, ''Karar gerekçesiyle birlikte ilan edilmelidir'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Baykal başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili süreç değerlendirilirken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Başkanvekili Osman Paksüt'ün basına yansıyan açıklamaları gündeme geldi.

Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara ilişkin bir değerlendirme yapmalarının söz konusu olamayacağını, alınacak her karara saygı duyacaklarını belirterek, ''Ama karar alındığı anda gerekçeleriyle birlikte ilan edilmelidir. Çünkü karar ne olursa olsun gerekçesi de önem kazanacaktır'' dedi.

Toplantıda, ''Ergenekon'' soruşturması ve hazırlanan iddianame de gündeme geldi. ''Bu dava çığırından çıkmıştır'' değerlendirmesini yapan Baykal, Danıştay'a yönelik saldırının da iddianame kapsamına alınmasına yönelik eleştirilerini yineledi.

''SEÇİME HAZIR OLUN''

Baykal, toplantıda Türkiye'nin önünde önemli gelişmeler bulunduğunu belirterek, MYK üyelerinden ''tatili düşünmeden Ankara'da, seçim çevrelerinde çalışma yapmalarını'' istedi.

Erken seçim olasılığına da dikkati çeken Baykal, ''Gelişmeleri hep birlikte izleyelim, değerlendirelim. Gerektiğinde her an toplanabilecek durumda olalım. Bir deniz kıyısında ya da yaylada tatili düşünmeyelim. Bütün arkadaşlarımız Ankara'da ve bölgelerinde seçime dönük çalışmalar yapsınlar'' diye konuştu.