kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Restoran tarif eden iPhone için 'dünya' kapıda yattı!

TİMUR SIRT
10.07.2008
Üçüncü nesil mobil şebekelere uyumlu iPhone 3G, görüntülü konuşturma ve mobil hızlı internet erişimi dışında GPS özelliği ile en yakın restoranın adresini de tarif edecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Restoran tarif eden iPhone için 'dünya' kapıda yattı!
Türkiye henüz resmi olarak iPhone ve üçüncü nesil mobil şebeke (3N) ile tanışmadı. Ancak, ABD ve Avrupa bugün iPhone 3G ile tanışıyor. 8 GB depolama kapasitesine sahip iPhone 3G 200 dolara, 16 GB depolama kapasitesine sahip iPhone 3G 300 dolara vitrine çıkıyor. ABD ve İngiltere dahil 22 ülkede satışa çıkan iPhone 3G için bir gece önce mağaza önlerinde kuyruklar oluştu.

İNGİLTERE'DE ÇIKMADAN BİTTİ
Telefonun bir önceki modeline göre en önemli farkı görüntülü konuşma ve mobil hızlı internet teknolojisini desteklemesi. Üstelik GPS çipi sayesinde sunulan konum belirleme servisiyle de kullanıcılar aradığı restoran veya hastaneyi kolayca buluyor. Ancak bunun için her ülkede servis altyapısının hazır olması gerekiyor. Restoranlar dışında yakındaki kablosuz ağ erişim noktalarını da kullanıcılara gösteriyor. Servisler olmadan akıllanmayan iPhone 3G Türkiye'ye sadece bireysel ithalatla pasaporta kaydedilip şifresi kırılarak kullanılıyor. İngiltere'de dağıtımı yapan O2 adlı operatör iPhone 3G siparişleri daha önce kabul etmeye başladı. O2'nun internet sitesine akın eden iPhone tutkunları sitenin kilitlenmesine sebep oldu. Yaklaşık 10 saat içinde firmanın stoklarında bulunan 8 ve 16 GB iPhone 3G tükendi. O2 işini garantiye almak için satış mağazalarında iTunes aktivasyonunu gerçekleştiriyor. En basit akıllı telefonda bile bulunan resimli mesaj, bellek kartı ve yuvası, video kayıt gibi özellikler iPhone 3G'de yok. Ancak dünyanın her yanında heyacanlı bekleyiş bugün bitiyor. İngilizler interenet sitesinin çökmesine neden olurken Japonlar da kilometrelerce uzaktan metropollere akın edip kuyruğa giriyor. iPhone 3G'nin Japonya macerası da kuyruklarla başlayacak gibi görünüyor. Tıpkı yeni yıl kutlamalarında olduğu gibi ilk iPhone satışı Yeni Zelanda'da yapıldı. Yıl sonuna kadar 70 ülkede satılacak iPhone için Türkiye'de Vodafone Türkiye ön sipariş aldı. Ancak satışla ilgili herşey karanlık.
Haberin fotoğrafları