kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Millet adına savcıyız

Ergun AKSOY/ ANKARA
Erdoğan, "Başbakan bu davada savcıdır" diyen Baykal'a "Evet, millet adına savcıyız" sözleriyle meydan okudu..
Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Baykal'ın Ergenekon soruşturması için "Başbakan bu davanın savcısıysa ben de avukatıyım" sözlerine, "İllegal yapılanmaların avukatlığına soyunmak, ancak demokratik hukuk devleti anlayışı inancı zayıf olan bir siyasi anlayışın kalkışabileceği bir iştir. Biz millet adına hakkı aramanın gayreti içindeyiz. Bu anlamda savcılık ise evet savcıyız" dedi. Erdoğan grup toplantısında şu mesajları verdi:

* Demokrasi gibi bir derdimiz varsa, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla yaşatılmasını istiyorsak, siyaset kurumuna da diğer kurumsal yapılar kadar hassasiyet göstermemiz gerektiğinin farkına varmalıyız.

* 50-60 yıl kesintisiz yaşayan partinin bulunmadığı bir ülkede siyaset nasıl kurumsallaşabilir? Kendi siyasi tarihimize bakalım. Özeleştiriyi siyasetin dışında olanlar da yapmalıdır.

* Demokrasinin üst seviyede kurumsallaştığı ülkelerde asırlık siyasi partilerle karşılaşırız. Siyasete dışarıdan müdahalelerin normalleştiği bir iklimdeyse bu tür gelenekler oluşturmak zor. Türkiye yıllarca bunun bedelini ödedi.

GEMİYİ BATIRMAK

*
Ana muhalefet partisinin lider ve sözcülerinin son günlerdeki gayretkeşliğini tarih kaydetmiştir. Hukuki süreç henüz işlerken, demokratik siyasi sürece darbe vurma iddiasıyla soruşturulan illegal yapılanmaların avukatlığına soyunmak, ancak demokratik hukuk devleti anlayışına inancı zayıf olan bir siyasi anlayışın kalkışabileceği bir iştir. Bu tür siyaset tarzının siyasete, demokrasiye, hukuka verdiği zararı kimse veremez. İktidarı yıpratmak uğruna içinde bulunduğu gemiyi batıran bir siyasetçi bu millete ne verebilir?

* Kim kimlerin avukatlığına soyunmuş bunlar çok önemli. Bize savcılık görevini sağolsun onlar veriyor. Bu da güzel bir şey, savcı millet adına vardır. Biz de millet adına, hakkı aramanın, savunmanın gayreti içindeyiz, bu anlamda savcılık ise evet savcıyım.

* (AKP milletvekillerine) Meclis çalışmalarına katılın. Devamsızlık yapmayın. Kapatma davasıyla ilgili durum bu ay sonunda belli olur. Bu ara tatil yok. Hafta sonu tatillerinizi de vatandaşla birlikte geçirin.