kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Marmaris'te orman yangını

Yeni Haber
Muğla'nın Marmaris ilçesi Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasındaki yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, bugün saat 10.50'de başlayan orman yangınının kontrol altına alındığını, bölgede soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

İlk tespitlere göre yangında 40-50 hektarlık makilik alanın zarar gördüğünü belirten Aydın, şu bilgileri verdi: ''Yangına yaklaşık 300 orman işçisi 6 helikopter 50 arozöz ve iş makineleriyle müdahale ettik. İtfaiye ekipleri, Aksaz Deniz Üssü'ndeki askerler ve vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katıldı. Arazinin engebeli, havanın da rüzgarlı olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yürütüldü. Arkadaşlarımız hayatlarını tehlikeye atarak yangına müdahale ettiler. Havanın kararmasından sonra helikopterleri çektik. Yangın kontrol altına alındı. Ekiplerimiz, soğutma çalışmalarına sabaha kadar devam edecek.''

* YANGINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI 300'DEN FAZLA ORMAN İŞÇİSİ VE ASKERLER YAPIYOR

Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasında öğle saatlerinde başlayan yangın, sürekli yönü değiştiren şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor.

Yangını söndürme çalışmalarında Muğla, Denizli, İzmir ve Aydın'dan takviye gelen 7 helikopter, 1 uçak, 50'nin üzerinde arazöz, Aksaz Deniz Üs Komutanlığının itfaiye araçları kullanılıyor. Söndürme çalışmalarını 300'den fazla orman işçisi ve askerler yapıyor.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda askerler yangının askeri bölgeye ulaşmasını önlemek amacıyla kazma ve küreklerle şeritler oluşturdu.

Yangına müdahale eden orman işçileri ve askerler, rüzgar nedeniyle büyüyen yangına müdahalede zorlanıyor. Çok sayıda orman işçisi, duman nedeniyle zehirlenme tehlikesi atlattı.

Yangın bölgesinde, çok sayıda ambulans da hazır bekletiliyor. Bu arada, yangına müdahale amacıyla bölgeye gönderilen bir iş makinesinin yoldan çıkarak devrildiği, yaralanan sürücünün hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan, yangın bölgesine ulaşan AA ekibi, alevlerin arasında mahsur kaldı. Muhabirlerin telefonla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın'a ulaşması üzerine, bölgeye ekip gönderildi. Ekipler, mahsur kalan AA ekibini güçlükle bölgeden çıkarabildi.

ŞİDDETLİ RÜZGAR SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI GÜÇLEŞTİRİYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasında öğle saatlerinde başlayan yangının, şiddetli rüzgar ve arazinin engebeli yapısı nedeniyle kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Yangına müdahale çalışmalarını havadan helikopterle komuta eden Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, bölgede etkili olan şiddetli rüzgar ve arazinin engebeli olması nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü söyledi.

Aydın, ''Ekiplerimiz, yangının askeri yerleşkeye ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor'' dedi.

30 HEKTAR ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangının çıktığı bölgede 1979 yılında meydana gelen yangında 13 bin hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirten İbrahim Aydın, şunları söyledi:

''Bölgenin engebeli arazi yapısı, ekiplerin karadan hareketini zorlaştırıyor. Yangına şu anda havadan 7 helikopterle yoğun bir biçimde müdahale ediyoruz. Söndürme çalışmalarına Muğla, Aydın ve Denizliden çok sayıda ekip katılıyor. Yangına 300'den fazla orman işçisi, 100'den fazla arozöz ile müdahale ediyor. Yangında ilk tespitlerimize göre yaklaşık 30 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.''

MEHMETÇİK SEFERBER OLDU

Öğle saatlerinde başlayan yangına müdahale eden yüzlerce asker de orman işçileriyle birlikte yaklaşık 7 saattir alevlerle mücadele ediyor.

Dumandan etkilenen askerler ve orman işçileri, maskeler yardımıyla kendilerini korumaya çalışıyorlar. Yangına müdahale çalışmalarına katılan köylüler, bölgedeki derelerden traktörlerle su taşıyorlar.

Yangın sonrası ortaya çıkan duman, Gökova körfezinin farklı noktaları ve Marmaris marinasından görülebiliyor.

(AA)