kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Burcu Sufi Demirtürk, "Birinin beni sevmesi dışında aşktan herhangi bir talebim yoktu" dedi ve ekledi: "Arkadaşlarımın taleplerinin farklı olduğunu görünce kendimi araştırmaya verdim." Burcu Sufi Demirtürk, "Birinin beni sevmesi dışında aşktan herhangi bir talebim yoktu" dedi ve ekledi: "Arkadaşlarımın taleplerinin farklı olduğunu görünce kendimi araştırmaya verdim."

İnsanlar bizlere 'aşkın en saf hali' gözüyle bakıyor!

Hiçbir cinse karşı arzu duymayan ve 450 kişiyi 'Aseksüel Online'da toplayan Burcu S. Demirtürk: Günümüz ilişkilerinin durumu artık o kadar seviyesizleşti ki; bize aşkın en saf hali gözüyle bakıyorlar..
Türkiye'deki 'aseksüelleri' (cinsel arzu hissetmeyen) bir çatı altında toplamayı hedefleyerek 'Aseksüel Online' adlı internet sitesini kuran Burcu Sufi Demirtürk, "Amacım aseksüel kelimesini Türkiye'ye doğru anlamı ile taşımak ve bu insanların kusurlu ya da yalnız olmadıklarını hissettirmek" dedi. Demirtürk, "450 kişiyi bir araya getiren siteyi kurarken, kendim gibi insanlara ulaşmak için paylaşmaya başladım. Mutlu olmanın tek yolunun cinsellikle sağlanamadığını anlatmak istedim" şeklinde konuştu.

EKSİKLİĞİNİ DUYUYORLAR
* Bir insanın kendini 'aseksüel' olarak tanımlaması için neler gerekli?
Cinsel cazibe duymamalı. Duysa bile 'Hayatımda cinselliğin olmaması benim için bir eksiklik değil' diyebilmeli.

* Öyleyse aseksüel mi doğulur, yoksa aseksüel mi olunur?
Siteyi kurana kadar cinsel tercihler hakkında yönelim olmadan tercih edilemeyeceği kanaatindeydim ama 'Aseksüel Online'da 'Evet, bundan sonra aseksüelim, benim tercihim bundan yana' şeklinde kendini tanımlayan arkadaşlar oldu.

* Aseksüellik yeni bir trend mi?
Günümüz ilişkilerinin içinde bulunduğu durum o kadar seviyesizleşti ki yalnızlık bir tercih haline geldi. Bize aşkın en saf hali gözüyle bakıyorlar ve hayatlarında eksikliğini duydukları şey bu sanırım.

ARZU DEYİMİ BİZİMLE TANIMLANMAZ

* Aseksüel biri cinsel arzu hissediyor ve bastırmaya mı çalışıyor, yoksa hiç mi cinsel arzu hissetmiyor?
Cinselliğe nötr insana biz aseksüel diyoruz. Bu yüzden herhangi bir arzu deyimi bizimle birlikte bir tanımlamada geçmiyor.

* Bir aseksüelin karşı cins ile cinsellik yaşamadan sevgili olması mümkün mü?
Karşılıklı olması açısından, aseksüel birinin aseksüel biri ile bunu yaşamasını daha doğru buluyorum. Ama tek tarafın kabullendiği aseksüel ilişkiler de var. Aşkın yüceliği burada sanırım.

* Aseksüel; dokunarak sevgisini göstermekten, sarılmaktan hoşlanmayan kişi anlamına mı geliyor?
Bu çok zalimce bir tanım olur. Sınırları seksüel ilişkilere göre daha dar olsa da, tümüyle hayatımızda yok diyemeyiz.

* Temas konusunda bir sınır ya da ortak bir anlayış var mı?
Evet, içinde şehvet olan her temasta arkamıza bakmadan kaçıyoruz.

* Şu anda bir ilişkiniz var mı?
Adını koymadığımız bir beraberliğimiz var. İkimiz de korkuyoruz magazin basınının bizi yıpratmasından. Bulunduğumuz durumdan utandığımızdan değil, onun mesleğini nasıl etkileyeceğini bilmediğimizden köşe bucak gizlenerek yaşıyoruz aseksüel ilişkimizi. Çok farklı bir adam, beni çok güldürüyor, beraber çok eğleniyoruz. (Marie Clairedergisi)