kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sütlü pirinç çorbası

Malzemeler
* 1 kahve fincanı pirinç
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1 kaşık un
* 1 kaşık tereyağı
* 1 limon suyu
* 1 yumurta sarısı
* Nane
* Kırmızı biber
* Maydanoz
Pirinci yıkayıp ayıklayın. 4 bardak su ile tencereye koyun. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu, sütü, yumurta sarısını ve limon suyunu bir çatalla çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alın. Sütlü karışıma ilave edip ısıtın. Yavaş yavaş tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Tereyağı ile kırmızı biberi tavada haşlayın. Çorbanın üzerine gezdirip, üzerine nane ve maydanoz ilave ederek servis yapın.

Peynirli kurabiye
Malzemeler
* 100 gr. peynir
* Dereotu
* 200 gr. margarin
* Tuz
* 50 gr. salça
* 500 gr. un
* 1 yumurta
* 2 yumurta sarısı
* Toz biber
* Çörekotu
Yarım kg. unun ortası açılır. Yumurta, tuz, salça ve toz biber konur, hamur yapılır, merdane ile açılır. Yağlanmış tepsiye yayılır, rulet ile kare kare kesilir. Peynirle dereotu ezilir, ponpaya konur. Hamura yumurta sürülür, hamurların ortasına peynir sıkılır. Üzerine çörekotu serpilip fırında pişirilir. Pişince servis yapılır.

Taze bakla suflesi
Malzemeler
* 250 gr. Bakla
* 125 gr. margarin
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 2 su bardağı un
* Kabartma tozu
* 1 soğan
* 1 kaşık zeytinyağı
* Tuz
* Kesme şeker
* 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
* Yarım demet dereotu
Sosu için:
* 1 çay bardağı süt
* 1 yumurta
* 1 kaşık un
Bakla küçük küçük doğranır, soğan, zeytinyağı, tuz, şeker ve üzerini 1 parmak geceçek kadar su konur. Suyu kalmayacak şekilde pişirilir. Bakla soğutulur. Kaşar rendesi ile dereotu karıştırılır; un, yoğurt, tuz ve margarinle hamur yapılır. Bir tepsiye yayılır, üzerine bakla konur. Süt, yumurta, un çırpılır, üzerine dökülür. 2 saat bekletilip, 200 derece fırında pişirilir.