kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HANDE KAZANOVA

Eurovision'u sunmak ve Oscar'a aday olmak isterim

HAYATİ GÖK - MAGAZİN
atv'nin yazlık dizilerinden 'Servet Avcısı'nda müzisyen bir kadını canlandıran Hande Kazanova: "Sunuculuk benim ilk göz ağrım... En büyük hayalim Eurovision'u sunmak" dedi..
atv'nin beğenilen dizisi 'Servet Avcısı'nda Müzzeyyen karakterini canlandıran eski mankenlerden Hande Kazanova bundan önce 'Mahallenin Muhtarları' ve 'Kurtlar Vadisi' gibi uzun süreli projelerde yer aldı. Güzel oyuncu "Oyunculuk serüvenimde hep değişik rollerde oynama fırsatı buldum. Bu konuda da gerçekten şanslı olduğumu düşünüyorum. Hiçbir rolüm diğerini tekrar etmedi. O yüzden de hep doğru proje gelene kadar beklemeyi tercih ettim" diyor. Sunuculuğu da çok sevdiğini belirten Kazanova, özel gecelerde sunuculuk da yapıyor.

* Kuşadası'na alışabildiniz mi?
Kesinlikle evet. Tabii ekibin birbiriyle kaynaşması en büyük etkenlerden biri... Boş zamanlarımızda Kuşadası'nın keyfini çıkartıyoruz. Bolca gülecek ve gırgır yapacak vaktimiz oluyor. Gülmekten karın kaslarım gelişti valla. (gülüyor)

AVAM BİR KARAKTER
* Dizide canlandırdığınız karakterden bahseder misiniz?
Müzeyyen'i oynuyorum. Nev-i şahsına münhasır bir kadın. Biraz avamlık var ama olabildiğince mütevazı. Ekibi çekip çeviren ve idare eden birisi. Orkestranın ablası denilebilinir. Zamanında gönül işlerinden çok çekmiş, kuralcı bir tarafı var. Kerem'den çok etkileniyor. Zamanla Kerem'in ilgisini çekeceğini düşünüyor.

* 'Servet Avcısı' projesine sizi çeken ne oldu?
Bir kere proje gerçekten kaliteli. Ortaya çıkan iş de çok sıcak. Bizden bir hikaye. Bir de Müzeyyen karakteri bana teklif edildiğinde, karakterin şarkı söylediğini öğrendim ve kabul ederseniz şarkıları kendim söylemek istiyorum dedim. Yapımcımız ve yönetmenimiz bunu severek kabul ettiler.

YÖNETMENLİK YAPAMAM
* Kendinizi sunuculuktan sonra oyunculukta buldunuz. Bu geçiş nasıl oldu?
Televizyonda canlı yayın sunuculuğu yaparken, Kandemir Konduk'un teklifiyle 'Mahallenin Muhtarları'nda rol aldım. O kadar usta oyuncunun arasında olmak rüya gibiydi.

* Oyunculuk mu daha keyifli yoksa sunuculuk mu?
Oyunculuk güzel ama benim ilk göz ağrım sunuculuk. Hala özel gecelerde ve festivallerde sunuculuk yapmaya devam ediyorum.

* İleride sizi nerelerde göreceğiz?
Sesimi, oyunculuğumu ve vücudumu kullanabileceğim bir müzikalde oynamak istiyorum.

* Senarist veya yönetmen koltuğunda görebilir miyiz?
Hayatımız yönetmek ve idare etmek üzere programlanmış. Henüz kendi hayatımın yönetmenliğinde zorlanırken, bir filmi ya da diziyi yönetmek bana şimdilik uzak. 'Lost' gibi bir dizi olacaksa senaryo yazmaya evet.

* Televizyon dünyasının içinde yetişmiş bir insan olarak kendi formatınızı oluşturarak yapmak istediğiniz bir projeniz veya hayaliniz var mı?
Eurovision'u sunmak. Yazdığım romanla Nobel ödülü almak. Oynadığım bir Türk filmiyle Oscar'a aday olmak isterdim. Bir de astrolojiyi magazine uyarlayabileceğim bir televizyon programı ilgi çekici olabilir.
Haberin fotoğrafları