kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UFUK SANDIK

Türk otomotivi yanlış tanınmaya devam ediyor

Uludağ İhracatçılar Birliği, bir süre önce Türk otomotiv sektörüne yönelik bir araştırma yaptı. Bu araştırmada ortaya çıkan sonuçlar çok şaşırtıcıydı. Çünkü ekonominin bir numaralı ihracatçı sektörü, binlerce kişiye istihdam sağlayan otomotiv ne yazık ki, kamuoyunda hak ettiği şekilde tanınmıyor, ekonomiye olan katkısı bilinmiyordu. Bu yüzden Otomotiv Endüstrisi Tanıtım Komitesi (OETK) kuruldu. Amaç, otomotivin kamuoyundaki algılanmasını geliştirmek.
Bu amaçla gazetelerde boy boy ilanlar yayımlandı . Televizyonlar için reklam filimleri hazırlandı.
Fakat, otomotivin algılanması değişmedi. Türk kamuoyu hâlâ, otomotiv sektörünün montaj üretim yaptığı, Türk malı otomobillerin kalitesiz olduğu görüşünde. Okuyuculardan gelen yorumlar, bir arpa boyu yol alınmadığını gösteriyor . Gazetelerde otomotiv sektörü haberlerine yapılan yorumlardan bazıları şöyle:
- Aynaya bakıp yüzümüzü görmekten utanmayalım. Marka olmayı başaralım.
- Önce yerli üretimdeki kaliteyi yükseltelim lütfen. Süper işler de yapsanız. Taklitler aslını yaşatır. Bu mu misyonumuz?
- Türk otomotiv sektörü kendi markası haricinde her şeyi yapabilir. Kimliksiz bir sektör.
- Üretim üssü olmak yerine kendi dizayn ve projelerinizi yabancı desteği almadan milli bir marka olabilirdi.
- Neden yıllardır kendi markamızı geliştiremedik. Kendimizi kandırmayalım motor üretemiyorsanız, otomotiv piyasasında bir hiçsiniz.
- Üretilen tüm otomobillerde üretim hatalı kalıp hatalı. Siz yaptık dediğiniz otomobillere hiç bindiniz mi. Ben bendim ve ne kadar büyük balon olduğunuzu gördüm.
Moraller bozulmasın çalışmaya devam ...