kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aygün ve Altıntaş serbest bırakıldı

AA
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile Barbaros Hayrettin Altıntaş'ın yapılan itiraz üzerine mahkemece serbest bırakılmasına karar verildi.

Edinilen bilgiye göre Aygün ile Altıntaş'ın tutukluğuna, avukatları tarafından itiraz edildi. İtirazı değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aygün ve Altıntaş'ın tahliyesine karar verdi.

Aygün ve Altıntaş'a yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

TAHLİYE EDİLDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve 8 Temmuz 2008 tarihinde Kocaeli 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne konulan Aygün'ün tahliyesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının Cezaevi'ne ulaşması üzerine gerçekleşti.

Aygün'ü, karşılamak için eşi Mine Aygün, kız kardeşi Sibel Aygün, avukatı İsmail Hakkı Tekay, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci, ATO Meclis Üyesi Faik Öztürk Cezaevi'ne geldi.

Aygün, işlemlerin tamamlanmasının ardından saat 21.32'de Cezaevi'nden çıktı.

14 GÜN MİSAFİR KALDIM

Cezaevi çıkışında bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunan Aygün, şunları söyledi: ''Tutukluluk halimi, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, 14 gün misafir olarak kaldığımı kabul ediyorum. Gördüğünüz gibi giydiğim gömlekle daha sağlam, daha sıhhatli çıkıyorum. Allah içeridekilere sabır versin. Müsaade ederseniz, bu kadar açıklama yapıyorum. Yarın ATO Meclis toplantısı sonrası açıklama yapacağım.''

Aygün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in ''Ergenekon'' soruşturması iddianamesiyle ilgili açıklamasını izleyin izlemediğinin sorulması üzerine, o sırada avukatlarıyla görüştüğünü, ancak serbest kaldığını televizyon haberlerinden öğrendiğini belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teşekkür ediyorum'' dedi.

Aygün, daha sonra kendisini bekleyen arabaya binerek Ankara'ya hareket etti.

PAŞALARIN TAHLİYE TALEBİNE RET

Öte yandan, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un da aralarında bulunduğu 8 kişinin tutukluluklarına yapılan itirazların ise mahkemece reddedildi.