kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
83 yaşındaki Mehmet Ali Barman’ın evlendikten sonra yalıda esir hayatı yaşadığı öne sürülmüştü.

Milyoner dedeye evlilik iptali davası

Canan YILMAZ SABAH
4 ay önce evlenen 83 yaşındaki Mehmet Ali Barman'ın mutluluğu kısa sürdü. Hazine, "akıl sağlığı" nedeniyle evliliğin iptalini istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Milyoner dedeye evlilik iptali davası
Hiç evlenmeyen ve hayattaki tek yakını olan kız kardeşini 10 yıl önce kaybeden 83 yaşındaki yüksek mimar Mehmet Ali Barman'ın tek arzusu İstanbul Kireçburnu'ndaki koca yalıda ömrünün sonbaharını yalnız geçirmemekti. Ancak serveti nedeniyle kötü niyetli kişilerin hedefi haline geldi. 50 yıllık dostuyla kendisini dolandırıldığı gerekçesiyle mahkemelik olurken, Adli Tıp'ın 3 kez verdiği "bunama başlangıcı" raporunun ardından alınan vesayet kararının kaldırılması için iki yıl mücadele verdi.

'ONU SEVİYORUM'
Tek arzusunun evlenmek olduğunu her fırsatta dile getiren "milyoner dede" sonunda muradına erdi ve adliyede yazı işleri müdürü olarak çalışan 57 yaşındaki Sabahat Nesrin Özben ile evlendi. Yalıda hapis hayatı yaşadığıyla ilgili basında yer alan haberlere inat "Karımı çok seviyorum ve mutluyum" diyen Barman'ın mutluluğu kısa sürdü. Önce Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından alınan "müşavir" atanmasıyla ilgili karar Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi tarafından bozuldu. Bu karara itirazda bulunan Barman, düzeltme için Yargıtay'a yeniden başvuruda bulunurken, Hazine, Barman'ın rahatsızlığı nedeniyle evliliğin iptalini istedi.

'VASİ TAYİN EDİLMELİ'
Hazine adına Sarıyer Aile Mahkemesi'ne başvuruda bulunan avukat Aynur Bulutçu, Barman'a vasi atanmasını gerekli kılacak raporların varolduğunu, son olarak Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'nin hazırladığı raporda "demansiyel sendrom başlangıcı" teşhisi konulduğunu kaydetti. Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından vesayet altına alınmasına karar verilen Barman'ın itirazı üzerine "yasal danışman" atandığını kaydeden Hazine avukatı, dava kesinleşmemesine rağmen Barman'ın Şişli Etfal Hastanesi'nden alınan rapora dayanarak 15 Haziran 2008 tarihinde evlendiğini belirtti.