kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şeyhe çay diye idrarını içiren kadına kırbaç

DIŞ HABERLER
Suudi Arabistan'da çalışan iki hizmetçi, kendilerine kötü davranan şeyhten intikam almak için çayına idrarlarını karıştırdı. İki kadına 250 kırbaç ve hapis cezası verildi..
Asyalı hizmetçilere kötü davranışlarıyla gündeme gelen zengin Suudiler, bu kez kurban rolünde... Suudi Arabistan'daki şeriat mahkemesi, işverenlerinin çayına idrarını karıştıran iki Asyalı kadın hizmetçiye dört ay hapis ve 250 kırbaç cezası verdi. Cidde kentinde meydana gelen olay, ismi açıklanmayan Arap şeyhinin çay içtikten sonra karın ağrısıyla hastaneye gitmesiyle ortaya çıktı. Yapılan muayenede kurbanın midesinde idrara rastlanınca, evdeki üç kadın hizmetçi sorguya çekildi. Sri Lankalı hizmetçi olaya karışmadığını belirtirken, Filipinli ve Endonezyalı hizmetçiler suçlarını itiraf etti. Kadınlar, ev sahibinin uyguladığı şiddetten bıktığı için böyle bir "intikam" a başvurduklarını söyleyerek "Pişman değiliz" dedi.

ŞİDDET GÖRÜYORLAR
Suudi Arabistan'da çoğu Güney Asyalı olmak üzere bir milyon 200 bin kişi evlerde hizmetçi olarak çalışıyor. İnsan Hakları Gözlem Örgütü'ne göre bu işçiler köle gibi çalıştırılıyor; cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalıyor.