kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Olimpiyatlar boyunca fotoğraf çekmek yasak

Yeni Haber
Pekin yönetimi olimpiyatları izleyecekler için kurallar yayımladı, başkentteki çalışma saatlerini de değiştirdi.

Olimpiyatlara 25 gün kala Pekin Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi (BOCOG), olimpiyatları izleyeceklere yönelik bazı kuralları yayımladı. Olimpiyat meşalesinin dünya genelinde taşınması sırasında "Defol Çin" yazılı bayrak ve pankartları taşıyanların olimpiyatların yapılacağı alanlara alınmayacağı kaydedildi. Komitenin açıklamasında kasıtlı olduğu kaydedilen bu tür pankartların, olimpiyatların güzellik prensibini ihlal ettiği ifade edildi.

Olimpiyatları izlemeye gelenlerin destek pankartı ile reklam, dini, politik, askeri, insan hakları, çevre ve hayvan hakları içerikli el ilanları getirmemeleri tavsiye edildi. BOCOG yetkilisi Huang Keying, getirdikleri 22 kısıtlayıcı kural ve 4 yasağın olimpiyat tüzüğüne uyumlu olduğunu söyledi. Huang, her bir seyircinin oyunların yapılacağı alandaki kural ve güvenliğin sürdürülmesi için bu kurallara tabi olacağını ifade etti.

Söz konusu pankart ve bayrakların kontrolünün oyunların yapılacağı alana girişteki güvenlik kontrol noktalarında yapılacağı, seyircilerin Çinli ve yabancı sporcular için alkış ve tezahüratta bulunabileceği dile getirildi. Kurallar gereği, yarışmaların yapılacağı alanlarda, flaş patlatmalı fotoğraf çekimi, sarhoş olmak ve kumar oynamak yasak. Meşrubat kutusu, düdük gibi müzik aleti, uzun şemsiye, çakmak, kamera ve radyoların müsabaka alanlarına alınmayacağı bildirildi.

ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ

Pekin Belediyesi de, 20 Temmuz'dan başlayıp 20 Eylül'e kadar sürecek Pekin Olimpiyat Oyunları ve Engelliler Olimpiyat Oyunları nedeniyle başkentte, bazı birimlerin mesai saatlerinde değişiklik yaptı.

Okullar dışındaki hükümet ve sivil kurumlar, sabah 9.30, akşam 17.30 arasında mesai yapacak. Alışveriş merkezlerinin kapanış saatleri ise saat 22,00'ye alındı. Halkın oyunlar boyunca zorunlu kalmadıkça dışarıya çıkmaması ve internette çalışma imkânına sahip birimlerin de işlerini internetten yapması istendi.

(CİHAN)