kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık turu

Mutluluğun şartı koroda söylemek
Bilim adamları, kalabalıkla düzenli olarak şarkı söyleyenlerin daha mutlu olduğunu ortaya koydu. Avustralya'nın Griffith Üniversitesi tarafından Avustralya, Almanya ve İngiltere'de korolarda şarkı söyleyen bin 100 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonucunda, "Korodakiler hem sağlık açısından hem de psikolojik açıdan diğer insanlardan daha mutlu. Çünkü korolarda şarkı söyleyenlerin yüzde 51'inin kronik ve uzun süreli sağlık sorunları olmuyor. Daha az strese giriyorlar. Bunda ortaklaşa ve düzenli olarak şarkı söylemelerinin etkisi büyük. Bu onlara güven ve psikolojik rahatlık veriyor. Dayanışmalarını geliştiriyor" denildi. DIŞ HABERLER

Ayrı ev, ilişkinin ömrünü uzatıyor
Yapılan araştırmalara göre sevgililerin farklı evlerde yaşaması ilişkinin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'nün yaptığı araştırmada, sevgililerin farklı evlerde yaşamasının ilişkinin ömrünü uzatmasının nedeni olarak, çiftlerin kendilerine daha fazla vakit ayırabilmesi gösterildi. Araştırmayı yürüten uzmanlar, çiftlerin ayrı evlerde zaman geçirerek daha az tartıştığını da söyledi.

Dünya 2030'da şişman olacak
ABD'nin Tulane Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmada, yeme alışkanlıkları değişmediği ve spor yapma oranı artırılmadığı sürece dünya nüfusunun yarıdan fazlasının 2030'da obez olacağı uyarısı yapıldı. 100 ülkede yapılan araştırmada, "Şu an dünyadaki nüfusun yüzde 23.2'si normal kilosunun üzerinde. Obez olanların oranı ise yüzde 9.8. Önlem alınmazsa, dünyadaki obezlerin sayısı 2030'da yüzde 58'e ulaşacak" denildi. DIŞ HABERLER

Güneş eksikliği insanı obez yapıyor
"Güneşin azı insanı obez yapıyor." Bu iddia, İskoç bilimadamlarına ait. Aberdeen Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, ülkenin çok az güneş gördüğü, bunun da obeziteyi tetiklediği belirtildi. Buna yol açan etken ise, yeterli güneş görmemenin vücutta D vitamini eksikliği yaratması. Hazırlanan raporda şu açıklamaya yer verildi: "Kandaki D vitamini eksikliği, leptin denilen hormonun beyne doygunluk hissini daha geç göndermesine yol açıyor. Bu nedenle insanlar daha çok yemek yiyor, doyduklarını geç algılıyor."

Ihlamur çiçeğinde botoks etkisi

Günümüz kozmetiğinde en çok başvurulan gençleşme yollarından biri olan botoks, doğal yollarla da kadınlara ulaşıyor. Kozmetik dünyam'ın geliştirdiği ve ıhlamur çiçeği ile kayısı yağından üretilen canlandırıcı ve besleyici serum, botoks etkisi yaratıyor. Alın, burun ve ağız çevresindeki derin kırışıklıkların giderilmesinde kullanılan serum, doğal ürünler kullanarak genç kalmak isteyenlerin tercihi.