kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyanın yarısı obez olacak!

Yeni Haber
Bilimadamları, şehirlerde giderek artan hareketsiz yaşam tarzı ve gereksiz gıda tüketimi yüzünden 2030'da dünya nüfusunun yüzde 58'inin şişmanlık hastalığına (obezite) yakalanacağını bildirdi.

The Times of India gazetesinin haberine göre, ABD'deki Tulane Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu'nun yaptığı 'Obezitenin Küresel Yükü' isimli araştırma, 2005-2030 yılları arasında yükselecek şişmanlık oranlarını ele aldı.

106 ülkeden gelen verilerin incelendiğini söyleyen araştırmacı Tanika Kelly, dünya nüfusunun yüzde 88'iyle alakalı bilgiler elde ettiklerini belirterek, "2005'te insanlığın yüzde 23,2'si kiloluydu ve yüzde 9,8'i obez sınıfına giriyordu. Yani 396 milyon kişi obezdi. 2030 yılında obez sayısının 1.12 milyar olacağını tahmin ediyoruz. Kilolu insan sayısı ise 2 milyarı geçecek" dedi.

Kelly, gelişmekte olan ülkelerde obeziteyi önleyici programlara hız kazandırıldığını, ancak nüfusu çok fazla olan gelişmemiş yada gelişmekte olan ülkelerde bu bilincin kazandırılmasının zaman alacağını aktardı.

(CİHAN)