kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bodrum ve Antalya'da bunaltıcı sıcaklar

Yeni Haber
Hava sıcaklığının Bodrum'da 35 derece, Antalya'da ise 36 dereceye yükselmesi turistlerin, deniz ve havuzlara girerek serinlemeye çalışmasına neden oldu.

Bodrum'da turistler, sıcak hava nedeniyle Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Turgutreis, Bitez ve Ortakent plajlarına yoğun ilgi gösterdi. Sıcaktan bunalan turistler, denize girerek serinledi. Turistlerden bazıları de sahilde güneşlenmeyi tercih etti. Bodrum'daki otellerin havuzları da yerli ve yabancı turistlerle doldu. Turistler, havuzda kendi aralarında yarışmalar da düzenledi.

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürü Muzaffer Bora, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin güney, iç ve batı kesimlerinin yarından itibaren sıcak hava dalgasının etkisine gireceğini ifade ederek, sıcaklıkların tüm yurtta 3-5 derece artacağını kaydetti.

ANTALYA'DA HAVA SICAKLIĞI 36 DERECE

Hava sıcaklığının 36 dereceye yükseldiği Antalya'da turistler, sahilleri ve su parklarını doldurdu.

Su parklarında dalga havuzu ve kaydıraklarda eğlenen yerli ve yabancı tatilciler, sıcakların etkili olduğu saatlerde oryantal şov izledi. Özellikle İranlı turistlerin büyük ilgi gösterdiği eğlence programında, turistler de hünerlerini sergiledi. Öte yandan, bazı turistler de sahilde gezmeyi ve denize girmeyi tercih etti.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentte hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının 27 derece, nem oranın ise yüzde 28 civarında olduğunu bildirdi. Yetkililer, düşük nem nedeniyle hissedilen hava sıcaklığının 38-39 dereceyi bulduğunu söyledi.

(AA)