kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şişme oyun grubu yola uçtu

Yeni Haber
Tokat'ta rüzgarın etkisiyle kara yoluna savrulan şişme oyun grubunun üzerinde bulunan 4 çocuk, yaralandı.

Tokat-Turhal kara yolu Demirköprü mevkisinde Vali Erdoğan Gürbüz Parkı'nda özel bir firmaya ait şişme oyun grubu, rüzgarın etkisiyle bağlandığı noktalardan koparak, havalandı.Kara yoluna uçan şişme oyun gurubunun altında kalan çocuklar Kübra Kaymaz (5), Emre Can Kaçmaz, Onat Pekgöz ve Egemen Yılmaz (7) yaralandı. Çocuklar, aileleri ve yoldan geçen vatandaşlarca bulundukları yerden çıkarılarak, yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesine sevk edilen çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Hastanede gözyaşlarını tutamayan Kübra Kaymaz'ın annesi Canan Kaymaz, ''Emniyetli değil, binme dedim ama sözümü dinlemeden bindi'' dedi.Yaralanan çocuklardan Emre Can Kaçmaz ve Onat Pekgöz ise oynadıkları sırada havalanan oyun gurubunun altında kaldıklarını, ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Yaralanan çocuklardan Emre Can ile Onat'ın dedesi Cemal Kaçmaz ise ''Çocuklar oyun grubunun üzerinde oynuyordu. Birden rüzgar geldi ve asfalta uçurdu. Allah'tan o an araç gelmiyordu, yoksa ezer geçerdi. Yaralanan çocukları kurtardık. Torunlarım yakın yerdeydi. Diğer çocukları da vatandaşlar biraz uğraştı, kurtardı'' dedi.

Şişme oyun grubu, polis ekipleri ve vatandaşlar tarafından savrulduğu yerden kaldırıldı.Bu arada, şişme oyun gurubunun görevlisi 60 yaşındaki Nihat Kap da polis ekiplerince gözaltına alındı.

AA