kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gözlük, erkeklerin de şıklığını tamamlıyor.

Gözlüğünle güneşe hükmet

Esra Çoruh
Yazın vazgeçilmez aksesuarı olan güneş gözlüğünü seçerken, stilinize ve yüz yapınıza uygun olmasına çok dikkat edin. İşte erkeklere doğru çerçeveyi seçmeleri için önerilerimiz.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Gözlüğünle güneşe hükmet
1- Biz erkeklerin çok fazla aksesuar seçeneği olmadığı için güneş gözlüğü seçimine önem veriyorum. Sizce güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmek gerekir? (Metin L. - İzmir)
- Evet, yaz günleri için güneş gözlüğü erkeklerin en önemli aksesuarlarından biri. Güneş gözlüğü doğru seçildiği zaman yüzü daha hoş göstereceği gibi kıyafetin de en önemli tamamlayıcısı oluyor. Güneş gözlüğü seçerken çerçevesinin yüz yapınıza uygun olması çok önemli. Ayrıca gözlüğün stilinizle de uyum içinde olmasına dikkat edin. Dikkat edilmesi gereken başka bir nokta da gözlüğünüzün kalitesi... Güneşten korunmak için özellikle gözlüğün cam kalitesi çok önemli. Bu yüzden taklit gözlükleri almaktan kaçının.

2- Esra Hanım, gözlük çerçevesi seçerken hangi yüz tipine hangi model gözlük tercih etmemiz gerekiyor? (Onur M. - İstanbul)
- Yüz yapısına göre seçilmiş bir gözlük, yüzü de ortaya çıkarır. Eğer oval bir yüzünüz varsa, hemen hemen her güneş gözlüğü size uyacaktır. Yüzünüz yuvarlak hatlı ise köşeli bir güneş gözlüğü tercih etmelisiniz. Çünkü yuvarlak yüz yapısında yuvarlak hatlı gözlük, yüzü daha geniş ve toplu gösterir. Yüzünüz eğer köşeliyse, oval çerçeveleri tercih etmelisiniz. Bu şekilde yüzünüzle gözlüğü dengelemiş olursunuz. Ayrıca gözlüğün yüzünüzde yok olup gitmesine izin vermeyin. Gözlük ne çok küçük ne de çok büyük olmalı.

3- Numaralı gözlüklerin de modası oluyor mu? Eğer varsa 2008 modasından bahseder misiniz? (Galip T. - Adana)
- Güneş gözlüklerinde ufak değişiklilikler olsa da her yıl farklı renklerle farklı çerçeveler moda oluyor. Ama numaralı gözlükleri sürekli takacağınız için modadan daha çok çerçevenin yüz yapınıza gitmesi çok önemli. Yüz yapısına uygun çercevenin kullanım rahatlığına da dikkat edin. Bu yıl renkli çerçeveler çok öne çıkıyor. Kırmızı, mavi, yeşil gibi canlı renkli kemik çerçeveler çok var. Bunun yanı sıra mat metal çerçeveler de çok moda. Ayrıca retro stildeki çerçeveler de bu yılın bir başka yeniliği... Özellikle kalın siyah ve kahverengi çerçeveler seçerek modaya da uyabilirsiniz.

4- Güneş gözlüğü modası hakkında bilgi verir misiniz? Örneğin geçen yıl aldığım gözlük demode mi olmuştur? Gözlük modası da var mı? (Deniz N. - Ankara)
- Güneş gözlüğü modası özellikle erkekler için çok yavaş değişiyor. O yüzden şanslısınız. Geçen yıldan kalan güneş gözlüğünüzü de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu yılın trendlerine gelince; pilot tarzı diye bilinen Avigator güneş gözlükleri yine çok moda. Üstelik iş kıyafetiyle yakıştığı gibi spor kıyafetlerle de çok güzel duruyor. Ayrıca metal çerçeve kadar siyah ve kahverengi gözlükler de bu yıl moda. Eğer spor yapan biriyseniz, kemik çerçeveli, yüzü çevreleyen güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları