kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Belgeselde eski Dalaman'da yapılmış bir 'çit evde' işleniyor.

AKP'li olanı da var, CHP'li olanı da...

İLİŞKİLİ HABERLER
AKP'li olanı da var, CHP'li olanı da...
- Belgesel, Mısır'la Dalamanlılar arasında yapılan bir yazışmayla dikkat çekiyor. Mısır'a gitmek ister miydiniz?
- Bir tarafım isterdi ama ben daha çok Dalaman'a gelen insanların Türkiyesi ve onların maceralarıyla ilgilendim. Oraya gitseydim de işime yarayacak çok şey var mıydı, şüpheliyim. Gördüm ki, bizde ne kadar demokrasi varsa, onların da demokrasisi o kadardı ve tenlerinin rengi yüzünden onlara kötü bakanlar ayrımcılık yaparken, iyi bakanlar ise pozitif ayrımcılık yapıyorlar. Bu insanların politik duruşları da Türkiye'deki gibi karışık. AKP'li olanlar var. Eski Belediye Başkanı ise yarı Mısırlı ve CHP'li. Öte yandan, Hıdiv Abbas Paşa'dan da önce oraya gelmiş, 'Paslı Arap' denilen başkaları da varmış ve onlar da karışmışlar aslında.

- Başbakan Erdoğan geçenlerde Mersin'de bir çocuğu severken ona 'Sen chocolate olmuşsun,' demişti, haberiniz oldu mu bundan?
- Bunu bana da Uğur Vardan (sinema yazarı) söyledi. Sanırım bu belgeselle ilgili ilk yazıyı Olkan Özyurt (sinema yazarı) Zaman'da yazdı. Başbakanımız da Zaman okuyor olsa gerek ki çocuğa belki de o yazıdan hareketle bunu söylemiş olabilir. Eğer bu insanları öne çıkarmada bir katkım olduysa, bu durum talihli bir şey diyebilirim. Bilgi: www.documentar-ist.org