kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'u takipteler

- Haber alma yönteminiz nedir?
- S.B:
İstanbul'u takip etmek diyebilirim. Sitedeki konu başlıkları da bir yol çizmemize yardımcı oluyor. Bu başlıklar çerçevesinde İstanbul'da bize enteresan gelen şeylerin peşine düşüp, ziyaret edip, deniyoruz.

- Site çok zamanınızı alıyor mu?
- S.B:
Alıyor tabii ki, en başta her mailin ana haberini seçmekle başlıyoruz. Daha sonra duyduğumuz ya da okuduğumuz yer ve etkinlikleri seçip, gidip görüyoruz. En çok zamanımızı bu bölüm alıyor. Ondan sonraki kısımlar çok daha kolay.

- İkinizin arasında nasıl bir iş bölümü var?
- S.B:
Öyle bir kural yok aramızda ama çok iyi anlaşıyoruz. Çoğu zaman birbirimizle konuşurken konular belirleniyor. Yeni bir yer gören, yeni bir restorana giden ya da yeni bir sergi izleyen kimse, o yazıyor deneyimlerini.
- M.M: Mesela balayı konusunda yazı hazırlarken, bugüne kadar gittiğim ve balayını geçirmek için uygun olan tüm otelleri yazdım. Yazmak istediğim tüm otellere daha önce gitmiş olduğum için, servisi, konumu ve sunduğu hizmetlerin hepsi hakkında geniş bilgim vardı. Ama şöyle söyleyebilirim; ben daha çok sitenin altyapısıyla ilgileniyorum. Kaç kişi siteye girmiş bakıyorum, gelen maillere cevap veriyorum, işin statik yanı daha çok ilgimi çekiyor. Tabii işimden dolayı gezmek için çok vaktim olmuyor. Ama her gece evde mutlaka site için iki saat harcıyorum.

- Sizin dışınızda kaç kişi çalışıyor Urbanlulu'da?
- M.M:
Bizimle birlikte üç kişi daha çalışıyor. Metin Sipahioğlu tüm teknik işlerle ilgileniyor. Redaksiyona Ayşe Seda Toksoy bakıyor. Sitenin tasarımını yapan Alek Sonman ise, İngiltere'de yaşayan çok genç bir tasarımcı.